TÜRKİYE’NİN İLK ÇİZGİ DİZİ ANİMASYON SÜPER KAHRAMANI AKINCI, 21 OCAK’TA ATV VE MİNİKAGO'DA BAŞLIYOR.

TÜRKİYE’NİN İLK ÇİZGİ DİZİ ANİMASYON SÜPER KAHRAMANI AKINCI,  21 OCAK’TA ATV VE MİNİKAGODA BAŞLIYOR.
Giriş Tarihi: 16.1.2023 15:55 Son Güncelleme: 16.1.2023 16:07
Kadim bir geleneğin son temsilcisi olan Akıncı, İstanbul’da düzen ve adaleti sağlamak için görevlendirildi. Harun Can’ın eşsiz seslendirmesi ve Demir Demirkan’ın müzikleriyle hazırlanan Türkiye’nin ilk çizgi dizi animasyonu Akıncı, 21 Ocak’ta ATV ve MinikaGO ekranlarında.

İyiliği, düzeni ve adaleti savunan Akıncı geleneğinin, çizgi dizi evrenindeki yansıması olan Akıncı, Türk süper kahramanımızın kötülük ve kaosu besleyen köklü Zincir topluluğuna karşı giriştiği büyük mücadelenin hikayesi.

Uzun süre kim olduklarını bilmediğimiz beş kötüden oluşan Zincir, kadim kılıcın peşindeyken, Akıncı beyi Fatih ise yüzyıllardır var olan ve kılıçla şahlanan bir geleneği korumanın peşinde. Bir yandan bu amacına hizmet eden Akıncı diğer yandan da karşısına çıkan kötülere kendi yöntemleriyle engel oluyor.

Zincir; medya, biyokimya, finans, silah ve bilişim alanlarında çok güçlü görünse de Akıncı'nın donanımı onları durdurmaya yetecek kadar gelişmiş durumda. Kendi tasarladığı, adını alim ve mucit El-Cezeri'den alan Cezeri isimli yapay zeka ve Akıncı geleneğinden gelerek, yüzyıllar boyunca Akıncı beylerine hizmet etmiş bir ailenin son üyesi Orhan onun en büyük yardımcıları.

Akıncı kadim bir geleneğin son temsilcisi olmasının yanında aynı zamanda kendi kostüm, ekipman ve araçlarını yapabilen bir teknoloji dehası. Adları kültürümüzden esinlenerek konulmus olan Miraş, Puyan ve Mercan adlı üç aracı, bileklerinde birer tatar yayı, belinde hilal yıldızları ve sırtında teknolojik bir sopası bulunuyor.

Yaklaşık 18 aylık bir çalışmanın ürünü olan ve artık sonuna yaklaşılan projede Türkiye, Rusya, Ukrayna, Mısır, Brezilya ve Arjantin'den toplamda 150 sanatçı yer aldı. 6 aylık bir Ar-Ge sürecinin ardından çekilmeye başlanan Akıncı'nın senaryosu Ali Hakan Kaya'nın kaleminden çıktı. Genel konseptleri Cannes Film Festivali' nden ödülle dönen bir sanat yönetmeni tarafından hazırlanan ve güçlü görselliğiyle dikkat çeken projenin yönetmenliğini de M. Ammar Gündüz yaptı. Animasyonları tamamen yerli olarak 2D ve 3D tekniklerle Türkiye'de yapılan Akıncı'nın müzikleri de başarılı ve deneyimli müzisyen Demir Demirkan'a ait. Akıncı karakterini seslendiren Harun Can projenin dublaj yönetmenliğini de üstlendi.

Heyecanla beklenen Akıncı 21 Ocak'ta Atv ve MinikaGO'da başlıyor.

BİZE ULAŞIN