Asabi Astrolog

Asabi Astrolog
Giriş Tarihi: 15.9.2021 14:27 Son Güncelleme: 15.9.2021 14:27
SAYI:75

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

Ne olursan ol, saygılı ol!

İçinde bulunduğumuz yeni yılın size ne geti receğini umuyorsunuz bilemem ama benim nazar-ı dikkati mi celbetmeyi başaramadığınızı söylemeliyim. Çünkü sizdeki bu kendini bilmezlik hâli bu yılda had safh ada olacak. O yüzden yeni yıldan umut beklemeyi filan bırakın. Kafanız İBB yöneti minin Şeb-i Arus töreninde Türkçe ezan ve Türkçe Kuran okutması kadar vahim bir karışıklık içinde. Varoluşsal sarmallara gelesiniz, sıfı r enerjili döngüleriniz tavşan deliğine sığmaya, kısır döngüler içinde kıvranasınız. Açtı rmayın ağızı, söyletmeyin kötüyü. Ne olursanız olun, saygılı olun azıcık.

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Size vicdan aşısı lazım

Transit gezegenlerin bu sene içindeki hareketleri sizin spiritüel gelişimlere açık olduğunuzu değil tam tersine gereksiz vehimler yüzünden cilt kızarıklarına maruz kalacağınızı gösteriyor. Yıldızınızın içine alafrangalık sızdığı o kadar belli ki Çin aşısı yaptı rmaktansa Koronavirüse yakalanmayı tercih edecek bir bilinç bozumu yaşıyorsunuz. Beyniniz mutasyona uğramış azizim ama daha bundan beyninizin haberi yok. Uzun süredir abluka altı nda olan ruhunuza sağlam bir vicdan aşısı gerekiyor. Yoksa bu yılın içinden tek parça hâlinde çıkmanız zor görünüyor.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

Titreyin ve kendinize gelin!

Hiç ummadığınız yerden beklediğiniz para bu ay da gelmeyecek. Maalesef nakde sıkışacağınız bir zaman dilimine gireceksiniz. Bu beklenti lere saplanıp kalan ruh hâlinden ne zaman sıyrılacaksınız bilemem ama durumunuz gitti kçe vahim bir hâl alıyor. Kuzey Marmara Otoyolu bile açıldı ama sizin beyninize giden damarlardaki oksijen yollarını açamadık efendi! Yoğun bakımda olan bilincinize biraz maneviyat telkin etseniz iyi olur. Hâlâ nato kafa nato mermersiniz! Değişin biraz, silkinin, ti treyin ve kendinize gelin.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

Çizgili pijama sendromu

Sizin gibi gel git akıllılarla hiç işim olmaz aslında ama işim gereği mecburen birkaç kelam etmek zorundayım. Hayatı nız hep "ev" odaklı geçiyordu, pandemi dönemi bunun üzerine ekmek kadayıfı gibi geldi. Kriz anlarını fı rsata çevirmenizde üzerinize yok. Bana sorarsanız siz de "çizgili pijama sendromu" var. Neyse ki bu ay yıldızınız grup çalışmasına yöneleceğinizi ve azıcık sosyalleşeceğinizi haber veriyor. Yani apartmanın zeminini su basabilir ya da yağması muhtemel yağmurlardan dolayı çatı yı komşularınızla aktarmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sosyal ortamı azıcık değerlendirin de girdiğiniz yorganın altı ndan çıkın.

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Çekme halatı , zincir ve takozu eksik etmeyin

Mevsim normallerinden midir yoksa beyninizle ağız deliğiniz arasında kaynaklanan cereyanlardan mıdır bilemem ama bütün ilişkilerinize soğukluk hâkim. Ocak ayı içinde de etkisini kaybetti rmeden sürdürecek bu olağan görünüm etrafı nızda konuşacak insan bırakmayacak. Havadaki karı ve soğuğu umursamayan kişiliğinize saygı duyuyor, ne olur ne olmaz, yanınızdan çekme halatı , zincir ve takozu eksik etmemenizi önemle rica ediyorum. Bütün bunlara rağmen size saygı gösteren çevrenizdeki insanlara dua etmeyi ihmal etmeyin. Zira yelelerinizi süpürge yapsanız ödeyemezsiniz haklarını.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

Siz kim, kavuşum kim?

Allah, hiçbir burcu sizin dişiniz ya da erkeğinizle imti han etmesin. Düşman başına vallahi! Hele bu ay öyle armut pozisyonunuzdasınız ki elle tutulur bir yanınız yok. Elinizdeki parayı batı rmak, verdiğiniz kiloları almak, yaşadığınız ilişkileri biti rmek, evin camını silerken balkondan düşmek için en ideal ayın içinde bulunuyorsunuz. 21 Aralık'ta Satürn ve Jüpiter 400 yıl sonra birbirine en yakın kavuşumu gerçekleşti rdi ama sizin şans ya da problem çözme becerisiyle bir kavuşumunuz asla olmayacak gibi. Aynı tas, aynı hamam modunda yaşamaya devam edeceksiniz.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (ARALIK 2020)

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)

Kısa çalışma ödeneğine başvurun

Bu yıl ne kadar da umutlu görünüyorsunuz. Ay sevsinler sizin pozitifliğinizi! Sizin gibi dengesiz burçların içinden öyle dünyayı sallayacak, iddia sahibi insan çıkmaz. Boyuna telaş yapıyorsunuz yani. Niye biliyor musunuz? Çünkü terazi, küçük esnafı ve perakende satıcılarını temsil eder. Hassas gibi görünmeniz de tamamen terazinin hassas olma özelliğinden dolayıdır. Yıldızınızın bumerang etkisine girmesi kefenizin dengesini fena hâlde bozacak. O kadar dengesizsiniz ki mesela CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gibi uyuşturucu kaçakçıları ve organ mafyalarından vergi alınmasını önerecek bir kıvama gelebilirsiniz. Lütfen biraz istirahat edin, kısa çalışma ödeneği filan alın da gözüme gözükmeyin.

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Gittiğiniz yol, yol değil…
U dönüşü yapın!

"Dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akar" modundan Venüs'ün hangi konumundayken çıkarsınız bilemem ama gittiğiniz yol, yol değil arkadaş. En asgari insani münasebetlerinizde bile salya sümük hâllerine güdümlü oluşumlar barındırdığınız için en yakın kavşaktan U dönüşü yapmanızı tavsiye ederim. Fazla kilolarından dolayı bale yapamayan devlet sanatçısı gibisiniz yeminle. Evde durmaktan dolayı büyüyen göbeğiniz bu yıl daha da şişecek gibi görünüyor. Artık bir yere toslarsanız hava yastığı olarak kullanabilirsiniz.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Güdümlü entelektüel elbisesi

Ne yalan söyleyeyim size özeniyorum. Hayattan beklentisinin bu kadar asgari düzeyde olduğu başka bir burç türüne rastlamadım. Goygoyculukta üzerinize olmadığı gibi iyimserlikte de sınır tanımıyorsunuz maşallah. Bu huylarınızı arada bir askıya assanız da sizin için yeni ütülediğim "güdümlü entelektüel" elbisesini giyseniz nasıl olur? Hep aynı havuzda yüzüp kulaç atmak ayakta nasır yapıyormuş. Birazcık hayatın hüznünü de fark etseniz, kedinizle kurduğunuz empati kadar insanlarla da kursanız ne olur yani? Amma çeşitsiniz, ne desem boşta dönecek.

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)

Sünger ister misiniz?

İki tip oğlak vardır. Biri yabani dağ keçisi olup taştan taşa zıplayarak dağın tepelerindeki daha yeşil otlara tırmanır; diğeri ise evcil keçi olup bir çevre içinde kendisine ayrılmış yeşilliklerle yetinir. Bunlardan hangi gruba giriyorsunuz bilmiyorum ama biraz büyümenizi ve teke kıvamına gelmenizi öneririm. Tabii bedeninizi büyütürken ruhunuzu da ihmal etmeyin. Bu arada 2021 yılının gezegeninize güzellik yapacağını filan okuyup heveslendiyseniz avucunuzu yalarsınız. Yeni ümitlere kapılmanın da âlemi yok. Altınızdan çıkan suyun üzerine sünger bastırın, rahatlarsınız.

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)

Yüzünüzün astarını değiştirin!

Adınızı bir temizlik gerecinden almış olmanızın avantajını yaşayacağınız bir aydasınız. Bu yeni yılın size umut vaat ettiği ortada. En azından gezegenlerinizin konumu böyle söylüyor. Ben onların yalancısıyım. Bir temizlik firmasından iş görüşmesine çağrılabilir ve en kötüsünden asgari ücretle işe başlayarak aslınıza rücu edebilirsiniz. İşi olanlar ise hayatında ve evlerinde temizlik yapmaya yönelebilir. Ayrıca şu zaman zaman soğuk, mesafeli ve kendini beğenmiş duran yüzünüzün astarını da değiştirseniz iyi olur. Neyse ki maske kullanıyorsunuz da hiç olmazsa belli olmuyor.

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Kendi yağınızda kızarın!

Dolunayın konumundan mıdır, içinizdeki iflah olmaz duygu pıtırcıklarından mıdır nedir sizlerde tanımlanamaz bir gelgit, bir kasılma görüyorum. Rahatlayıp, duygusal türbülanslara girseniz hiç fena olmaz. Zira internet siteleri bugünlerde acayip indirimler yapıyor. Hiç olmazsa biraz alışveriş yapıp ferahlarsınız. Ha, üzerinizdeki ölü toprağını hâlâ atamadıysanız bu mevsimde balık ızgara ve buğulama önereceğim. Tam mevsimi! Özellikle de palamutlar yağlanmışken bu fırsatı değerlendirin. Bir de ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde histerik krizlere girmemeniz lazım. Zira sizi tedavi edecek aşı ne Nisan'da gelir ne başka baharda. Kendi yağınızda kızarmayı öğrenin.

BİZE ULAŞIN