Uluslararası Suç ve Ceza Festivali

Uluslararası Suç ve Ceza Festivali
Giriş Tarihi: 14.11.2017 15:52 Son Güncelleme: 14.11.2017 15:53
SAYI:30
Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 3 Kasım’da başlıyor…

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7'nci Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl "Adalet" ana temasıyla yapılacak. Festival, Yarışma, Panaroma ve İz Bırakanlar seçkisiyle seyircinin karşısına çıkacak, bu bölümler kapsamında 30 tane uzun metrajlı film seyirciyle buluşacak. Festival bu yıl uzun ve kısa film yarışmaları, gösterimlerin yanı sıra paneller, atölye çalışmaları ile Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City's sinemalarında seyirciyle buluşacak. Festivalin akademik kısmında ise "Hukuk Devletinin Terör ve Darbelere Karşı Korunması" konusunda akademik sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgiye icapff.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Umudun Öteki Yüzü
Yönetmen: Akikaurismaki/Finlandiya/Almanya, 2017

İç içe giren iki farklı hikâyenin anlatıldığı filmde, bir tarafta bombalarla sarsılan Halep'ten kaçarak kız kardeşi ile yollara düşen ve yolculuk esnasında kız kardeşini kaybeden Suriyeli bir göçmen olan Halid'in bir geminin kazan dairesinde Helsinki'ye varışı anlatılırken diğer yanda ise kravat ve erkek gömleklerini satan bir seyyar satıcı olan Wikström'ün pokerde kazandığı para ile kendisine bir lokanta satın alışı anlatılıyor. Filmde, başvurusu reddedilen Halid'in diğer birçok mülteci gibi yasa dışı olarak kalmaya ve aynı zamanda kız kardeşini aramaya karar verir. Yasa dışı yaşamda ırkçılık kadar dostlukla da karşılaşan Halid, Wickström'ün restoranının çöplüğünde uyurken Wikström tarafından bulunur ve onun yanında çalışmaya başlar. Bu iki farklı insanın dostluğu dünyanın daha iyi bir yer olabileceğini yahut olması gerektiğini gösterir bizlere.

1945
Yönetmen: Ferenctorok/Macaristan, 2017

Macaristan'da küçük bir kasabaya esrarengiz bagajları ile gelen iki Ortodoks Yahudi, kasaba halkının içinde bir huzursuzluk oluşmasına neden olur. Yıl 1945'tir ve savaş bitmiştir. Yahudi komşularının kasabadan gönderilmesinden sonra onlardan kalan toprakların yeniden yapılandırılmasını bekleyen kasaba halkı, düğün hazırlığındadır. Eğer kasabaya gelen Yahudi ziyaretçilerle birlikte savaş sonrasında hayatta kalan diğer Yahudiler de geri dönerse, el konulan topraklara ne olacağı konusu ahali arasında tartışmalar yaratır. İki yabancının dönüşü ile başlayan bu düşünceler, kasaba halkını bu durum için şeytanca planlar yapmaya yöneltirken diğer yandan da unuttukları vicdanları ile yüzleşmelerine sebep olacaktır.

'76
Yönetmen: Izuojukwu/Nijerya, 2016

Nijerya iç savaşından altı yıl sonra, ülkenin orta bölgesinden genç bir subay ile güneydoğu bölgesinden güzel bir öğrenci arasında romantik bir ilişki başlar. Çiftin taze aşkları, bitmek bilmeyen askeri atamalar nedeniyle neredeyse parçalanmıştır. Hamile olan genç kadının dünyası, kocasının acemice

Kutsal Düzen
Yönetmen: Petravolpe/İsviçre, 2017

Nora, eşi ve iki oğluyla küçük bir köyde yaşayan genç bir ev kadınıdır. İsviçre kırsalı, 1968 olaylarının beraberinde getirdiği toplumsal değişimden henüz nasibini almamıştır. Nora'nın hayatında herhangi bir değişiklik yoktur, hâlâ herkes tarafından sevilen sessiz, sakin bir kadındır. Ancak 7 Şubat 1971'de kadınların oy hakkı alabilmesinin erkekler tarafından oylanacak olması sonucunda başlatılan savaş sebebiyle işler tersine döner.

BİZE ULAŞIN