Asabi Astrolog

Asabi Astrolog
Giriş Tarihi: 17.9.2021 12:19 Son Güncelleme: 17.9.2021 12:19
SAYI:79

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

Emekli amiraller gibisiniz

Evladım, size kaç kere söyleyeceğim, her tür girişim başlatma isteğiniz mantı k silsilesinden yoksun olacak diye. Buna rağmen hâlâ eski alışkanlıklardan vazgeçemiyor, bir takım eski Türkiye alışkanlıkları içinde boğulup ismini açıklamak istemeyen üst düzey bir askerî yetkiliden haber almış imasıyla dolaşıyorsunuz. Emekli amirallerin bildiri yazıp muhtı ra ayarı vermesiyle eş değer bir ruh hâli içindesiniz. Can sıkıntı sından ne yapacağınızı bilmez durumdasınız. İyi de bana ne, benden ne isti yorsunuz? Yol gösterecek birini arıyorsanız kendinize bir "yaşam koçu" bulun. Gidişatı nız bozuk zeminde ilerliyor, bilmiş olasınız.

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Kripto parayla kukumav kuşuna dönmek

Bu ayın on beşi iti bariyle Venüs, burcunuza inti kal ediyor. Maddi konularda bir rahatlama olacak gibi ama yine de sizin adınıza çok üzgünüm. Çünkü e-posta kutunuza düşen saçma sapan mesajların üzerine atlayacak kadar pervasız, kısa yoldan köşeyi dönmeye heves edecek kadar aç gözlüsünüz. Hâliyle elinize geçen bir miktar paracığınızı bitcoin'e yatı rarak avucunuzu yalama yolunda ışık hızıyla ilerliyorsunuz. Thodex ve Vebitcoin'den mağdur olanları da mı okumuyorsunuz kuzum? O kadar safsınız ki, telefonunuzu arayıp "FETÖ adınıza banka hesabı açtı , lütf en parayı bize teslim edin" diyenlere elinizdeki tüm birikimleri teslim edecek kadar saft irik bir dönemdesiniz. Lütf en paranızı yastı k altı nda tutmaya devam edin, yoksa kukumav kuşu gibi ortalarda kalır, yastı ğa gömülüp ağlarsınız.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

İnternet alışverişlerinden uzak durun

Zodyak'ın üçüncü burcu! Sözüm size. İhti raslarınızın kurbanı, arzu ve heveslerinizin kölesi olma yolundaki yanlış adımlarınıza çelme takıp hayatı nızı kurtarmak isterim ama ruh hâliniz buna müsait değil. Bir an önce bütün karakterinizi kuru temizlemeye gönderip tozlarınızı alsanız iyi edersiniz. Şekilciliğe takılıp kalan karakteriniz yine şekil-şukul yapıyor bu ay. Özünüzü unutup kıldan tüyden meselelerle uğraşmayı bıraksanız iyi edersiniz. Uzatı lan kısa çalışma ödeneğine kendinizi eklemlenmeyi ihmal etmeyin, zira mayıs ayı ortalarında oluşacak dolunaya bakarken, bir bardak çayınızın yanına kurabiye alacak paranız kalsın cüzdanınızda. İnternett en her gördüğünüzü sipariş etme huyundan vazgeçin artı k.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

Kantarın topuzunu dengede tutun

Medeni insanlarsınız amenna. Aranızdan dostlarım da çoktur. Fakat yine de sizi görünce bünyemde bir kaşıntı oluyor. Aşk desek elinize yüzünüze bulaştı rıyorsunuz, iş desek borç batağına saplanıyorsunuz, sağlık desek kafada bir takım eksik tahtalar söz konusu. Bakınız bu ay da kafanız bi' milyon olmuş, hayallere dalmışsınız. Olmayacak şeyleri hayal ederek yaşadığınız hayal kırıklıklarını uç uca eklesem beş tane seri film çıkar. Tamam, anladık, yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iki yılda belediyeyi 43 milyar lira borçlandırmasına fena takmışsınız. Niye takıyorsunuz anlamadım ki? Algı ve şovun bir maliyeti var öyle değil mi? Tamam biraz aşırıya kaçmış ama siz de kantarın topuzunu kaçırmayın lütf en.

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Asıl vak'a sizsiniz

Sosyal ve kültürel etkinliklere fazlasıyla zaman ayıracağınız bir dönemdesiniz. Ama salgın nedeniyle bütün etkinlikler internet üzerinden yapıldığı için bu hevesinizi ancak ekran karşısında gidereceksiniz. Gerçi derdinizin sergiler ve sanatsal olaylar olmadığının farkındayım. Yemeyi çok seven bir burç mensubu olarak kokteyllerle yakından ilgilendiğinizi biliyorum. Bundan mahrum kalmanın acısını bir müddet daha yaşayacaksınız. Yasaklara uymayıp ortalıkta şişinerek gezdiğiniz sürece bu vaka sayıları azalmaz azizim. Halinize bir baksanıza? Asıl vak'a kendinizsiniz. Allah'tan evde hanımdan zılgıt yiyorsunuz da kabaran yeleleriniz biraz dinleniyor.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

Küresel endişeler yakanızı bırakmayacak

Küresel ısınma, dünya iklimini bozduğu kadar astrolojik haritaları da tarumar ediyor. Hâliyle artı k sizin durumunuzu kesti rmekte zorlanıyorum. 40 ülkenin devlet başkanıyla yapılan Küresel İklim Zirvesi'ni yakinen takip edip yine endişelerinizin zirve yapmasını anlıyorum. Umulmadık yerlerden başınıza şans yağacağı düşüncesi nedeniyle öyle totem gibi dikilmeniz sinirlerime dokunuyor. Küresel endişelere kafanızı takıp bünyenizi yoracağınıza evde dökülüp bozulan yerleri tamir etseniz daha bir hayra geçer. Pragmati k kararlar almanız gereken bir ayın içindesiniz, ama umudum yok. Zira darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmuyor.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (MAYIS 2021)

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)

Hem hımbıl hem mıymıntısınız

Hayatınızın tatsız tuzsuz geçiyor olması yıldızların konumuyla değil tamamen sizin hımbıllığınız ve mıymıntılığınızla ilgili. Kripto paranızı sanal borsada kaptırmış gibi içinize kapanmak yerine doğaya açılsanız, olta alıp balık tutsanız filan daha iyi olur aslında. Kendinizi böyle havalarda görme, burnunuzdan kıl aldırmama triplerinde görme huyunuzdan ne zaman vazgeçeceksiniz. Cervantes'in Don Kişot'una duman attırırsınız nitekim. Mayıs ayında terazinizin iki kefesi de yine boşta sallanacak. Çünkü sizin ruhunuzla yapıp ettikleriniz arasında derin farklar var her daim. İkisinin ucuna birer düğüm atıp bağlayabilirseniz belki bir rota tutturursunuz.

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Havanda su dövmeye devam

Çok boş yaptığınızı daha önce söyleyen olmuş muydu bilmiyorum ama gerçekten havanda su döven tiplerdensiniz. Evden çalışıyor olmanın yan etkilerinden midir nedir yine teknoloji merakınız almış başını gidiyor. Sağa sola emojiler ekleyerek gönderip durduğunuz boş mesajlar yüzünden harcadığınız gigabaytlarla bir telefon şirketi kurulurdu. Bu yeteneğinizi cep telefonuyla hızlı mesaj yazma rekorunda deneyin de işe yarasın. 16 yaşındaki Ang Chuang Yang, 160 karakterlik mesajı 41,52 saniyede tamamlayarak dünya rekoru kırmıştı. Biraz çalışarak onu geçeceğinize eminim. Hiç olmazsa namınız yürür.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Söz diyetine giriniz

İncir çekirdeğini doldurmayan gevezeliklerinizi hâlâ ısrarla sürdürmeniz hayret ve gurur verici. Sizinle ne kadar gurur duysam azdır canlarım. Böyle boş boş konuşarak evrende oluşturduğunuz derin boşluklardan tepetaklak düşersiniz inşallah. Size bu ay için önereceğim tek şey, söz diyetidir. Duygularınız, endişelerinizin dört adım gerisinden geldiği için kafanız yine bir hayli karışık. O yüzden dilinizle beyniniz arasındaki bağlantıyı sağlayan ara kablolara esaslı bir bakım gerekiyor. Her an kısa devre yapabilir ve sevimliliğiniz 'error' verebilir.

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)

Seküler aymazlar sizi

Hayatı kopya ederek yüzeysel yaşamaya daha ne kadar devam edeceksiniz bilmiyorum ama cenaze namazında erkeklerin arasında saf tutma aymazlığındaki Canan Kaftancıoğlu hanımefendiden farksızsınız. Hayatınız şovdan ibaret resmen. İçinizdeki ruhanî duygularla bünyenizi saran dünyevilik arasında gidip geliyorsunuz. Bu sekülerizm sarkacından ne zaman kurtulup özünüze döneceksiniz bilemem ama kırılgan bir analojinin içinde çırpınıyorsunuz. İflah olur musunuz bilemem ama hiç olmazsa Ramazan Bayramı'na kadar bir silkinip kendinize gelseniz iyi olur.

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)

İdare-i maslahat üzerinesiniz

Olası bir kuraklıkta çıkacak su krizinde en güvendiğim burçlardan birisiniz. Zira siz kovaların biriktirme gibi muazzam bir özelliği var. İsrafı sevmemenizi de ayrıca artı puan olarak hanenize yazıyorum. Tamam kanaat önderi bir burçsunuz, liderlik vasfınız var ama gururunuz bazen bütün olumlu özelliklerin önüne geçiyor. Bir de şu idare-i maslahat huyunuz yok mu? İşte o beni benden alıyor. Bir özgün olun yahu! Ukala olduğunuz kadar hümanist olmanız sizi çelişkilerden bir çözümsüzlük yumağı yapıyor. Gel de çık işin içinden! Sizi iyi bir zımparalamak lazım.

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Hamamın kurnası davulun zurnası

Bugünlerde en çok kafaya taktığınız şey ne biliyor musunuz? Ben biliyorum; sağlığınız… Takmaya gerek var mı? Yok! Siz zaten psikolocik olarak elinde yeşil reçeteyle dolaşan insanlarsınız. Sigorta şirketleri sizin burcunuzu sağlık sigortası kapsamının dışında tutmalı bana kalırsa. Bu ay yaşanacak ani sıcak yükselmeleri nedeniyle hasta olabilir ve nanemolla tavrınız nedeniyle de etrafınızı huzursuz edebilirsiniz. Arkadaş çevreniz yine sizi kekleyecek gibi görünüyor. Yani otururken, kalkarken gözünüzü dört açın. Hamamın kurnasına davulun zurnasına koşup durmaktan vazgeçiniz.

BİZE ULAŞIN