Uzak Doğu, tapınaklar, ejderhalar, gizemli piramitler. Mistik dağlar. Budizm zulmünden kaçmaya çalışan Arakanlı Müslümanlar. Tibet'teki Dalay Lama'lar. Uzak Doğu'nun neden "uzak" olduğu meselesi. Samuraylar, kimonolar, geyşalar, katanalar… Sakura ağaçları ve sadeliğin zirvesindeki Haiku şiirleri. Sahabe devrine dayanan Çinli Müslümanlar. Go oyunu ve bilgelik taşı. Sonsuz mabetler ve Ganj nehri. Baharat ve çöl. Şanghay, Pekin, Guangdong. Sushi ve Gari. Hiroşima felaketi. Albino aslanlar. Teknoloji ve anime çılgınlığı…
Uzak Doğu. Kore sineması ve K-Pop. Origami ve öteki ışıltılar. İkebana. Pitoresk bahçeler. Haruki Murakami'nin olağanüstü romanları ve Akira Kurosawa sineması. Dersu Uzala'dan dersler çıkarmak. Ertuğrul Faciası ve Türk taburunun Kore görevi. Marco Polo'nun seyahatleri ve Cemil Meriç'in Hint'te ne bulduğu sorusu. Müphem, loş, acayip nehirler. Sadi'nin, Hafız'ın, Saib'in izini sürerek yapılan yolculuklar. Belh şehri. Tanizaki, Yu Hua ve Han Kang'ın güzel kitapları. Bruce Lee'nin Batı'ya indirdiği devrimci yumruklar. Doğu resmindeki boşluk kavramı. Bonzai ağaçları.
Filibeli Ahmet Hilmi'nin "Japonya'da İstikbal-i İslam ve Hacı Ömer Yamaoka Efendi"si. Uygurlu soylu Müslümanlar. Metafizik bir diyalektik ve Mançurya. Asaf Halet'in şiirlerindeki masalsı diyar. Çekik gözlü şeyhler ve dervişler. Kalın çay yaprakları ve tütsü kokusu. Sonsuz pirinç tarlalarındaki apansız beyaz. Ninjalar ve Nakşibendiler arasındaki bağ. Baharat yolu. Dünyanın en eski adaları ve Malezyalılar. Şibumi. Ne dersiniz, insanda gerçekten sonsuz bir merak uyandırmıyorlar mı?