Özge Özkul: VAV RADYO&TV DEĞERLERİMİZİ GÖZETEN GÜVENİLİR BİR PLATFORM

VAV RADYO&TV DEĞERLERİMİZİ GÖZETEN GÜVENİLİR BİR PLATFORM
Giriş Tarihi: 17.8.2023 15:40 Son Güncelleme: 17.8.2023 15:41

3 SORU 3 CEVAP

Önce "Vav Radyo&TV" isimli uygulamanın hikâyesini merak ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Kur'an-ı Kerim'den podcast'e, İslam tarihinden edebiyata, dizilerden, çocuklara özel içerikler bulunuyor. Vav Radyo &TV'nin kuruluş sürecini anlatır mısınız? Uygulama Türkiye'de hangi ihtiyaca yönelik kuruldu?

"Vav Radyo&TV" her yaştan her kesimin yaşamına ve değerlerine dokunacak emek, samimiyet ve bilgi içeren dopdolu bir uygulama. Biliyorsunuz Vav Radyo, Türkiye'nin en geniş karasal yayın ağına ve Kur'an-ı Kerim tilaveti arşivine sahip. Yıllardır 7/24 Kur'an, hadis ve eğitici podcast'leriyle Türkiye'nin 159 noktasında dinleyicilerine ilahî kelamı ulaştırmak için yayınlarını sürdürüyor. Buna mukabil üç yılı aşkın süredir İslam kültür ve medeniyetinin anlatılıp; ilim, fikir ve düşünce hayatına dair konuların işlendiği Vav TV de kıymetli izleyicilerimizin evine misafir oluyor. Bu platformlar Vav Radyo ve Vav Tv şeklinde iki ayrı uygulama olarak mevcuttu. Bizler iki kardeş mecrayı tek çatı altında birleştirerek, hem daha fazla özgün içeriği bir araya getirmiş hem de kullanıcılar için kullanım rahatlığını öncelemiş olduk. Böylece hem Vav Radyo hem de Vav Tv içeriklerine telefondan, bilgisayardan, televizyondan erişmek çok daha kolay hale geldi. Ülkemizde kültürümüzü, değerlerimizi, dinimizi bu denli kapsamlı ve derinlemesine işleyen; hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden bir platform bulunmuyor. Bu bize göre bir ihtiyaç ve bu ihtiyacı tamamlamak adına ses ve görüntüyü de işin içine katarak bir "akademi" mantığıyla, "gerçek bilgi, doğru yorum" düsturunca kullanıcılarımızı pek çok özgün ve eğitici içerik ile buluşturmayı hedefledik. Misafirlerimiz "Vav Radyo&TV" uygulamasını ücretsiz şekilde indirerek her an her yerde Kur'an-ı Kerim'den tefsire, kültür-sanattan tarihe, siyerden ahlaki ilkelere kadar geniş yelpazedeki eğitici programlarla, doğru bilgi deneyimini ve eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşayabilecekler.

App Store, Google Play ve Smart TV'lerde yer alan uygulamada kültürel ve çocuklara özel içeriklerin yanı sıra podcast programlarının yer aldığını da görüyoruz. Programları biraz anlatır mısınız? Şu anda ülkemizde birçok dijital platform yayın hayatını sürdürüyor. Vav Radyo &TV diğer dijital platformlardan nasıl ayrılıyor sizce?

"Vav Radyo&TV" zengin içeriğiyle yetişkinlerden, çocuklara kadar her kesime hitap eden; Kur'an-ı Kerim'den podcast'e, İslam tarihinden edebiyata, sanattan sağlığa, dizilerden, çocuklara özel içeriklere kadar birçok içeriği bünyesinde barındırıyor. Uygulamamızı indiren kullanıcılarımız, Kur'an-ı Kerim kategorimizden Kur'an'ı sesli şekilde takip edebilir, hatimlerini gerçekleştirebilir, yazı boyutunu kendine göre ayarlayabilir, nerede kaldılarsa sayfalarını işaretleyebilirler. Farklı hafızların sesinden cüz, sure, aşr-ı şerif dinleyebilirler. Uygulamada bulunan "Fihrist" seçeneği ile istedikleri konudaki ayetlere erişebilirler. Hem dinleme hem de izleme seçenekleriyle ünlü isimlerden ilahilere, birbirinden kıymetli sohbetlerden, TV programlarına kadar birçok kaliteli içeriğe ücretsiz şekilde ulaşabilirler. Hem küçüklere hem de büyüklere hitap edecek şekilde Kur'an-ı Kerim derslerinden faydalanabilirler. Çocuklarımız yaz tatillerini Kur'an kursu içeriklerimiz ile verimli şekilde değerlendirebilir; dini ve kültürel değerlerimizi çizgi filmlerimiz ve oyun atölyelerimiz üzerinden öğrenebilirler. Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını, en güzel ve halis bir dille, eğitici anlatımlardan dinleyebilirler. Uygulamamızda önem verdiğimiz özelliklerden biri de 24 saat yayında olan canlı TV kanallarımız. Kullanıcılar Smart TV'lerde istedikleri an Vav TV başta olmak üzere farklı kategorilerdeki programlar ile kesintisiz TV deneyimini yaşayabilirler. Dizileri reklamsız şekilde izleyebilir, Vav TV'de kaçırdıkları programları takip edebilirler. Bizim önceliğimiz her zaman kullanıcılarımız oldu. İstedikleri içeriğe hızlı şekilde kolayca ulaşmalarını hedefledik. Diğer dijital platformlarda bu kadar kapsamlı özgün ve eğitici içerik bulmak çok zor. Biz bu zorluğun üstesinden gelmeyi başardık. Tüm mecralarda yer almak bizler için gurur verici olmasının yanı sıra kullanıcılarımızı ne denli önemsediğimizi de gösteriyor. Dijital ortam herkesin hızla istediği bilgiye ulaştığı bir mecra haline geldi. Bu iyi olmanın yanında korkutucu bir durum. Çünkü kalabalık arttıkça kirli ve çarpıtılmış bilgi de artıyor. Bizi öne çıkaran ve diğer platformlardan ayıran özelliğimiz gerçek bilgi ve doğru yoruma olan hassasiyetimiz.

Gelecekte bu uygulama sizce neye dönüşecek? Geleceğe yönelik hayata geçirmeyi hedeflediğiniz neler var bu uygulamada?

Hedefimiz ilk olarak özgün ve kaliteli içeriği daha da fazla zenginleştirmek ve kaynak uygulama olabilmek yönünde… Kullanıcılarımız İslam'a, hayata, tarihe, eğitime, insana, kültür ve değerlere dair akıllarına ne takılırsa gönül rahatlığıyla "Vav Radyo&TV"ye başvurabilmeliler. Bir akademi gibi gün geçtikçe büyüyen, kaynak araştırmalarına destek olan, tezlerde olsun sunumlarda olsun bizden aldıkları bilgileri kendi bilgileriyle harmanlayabilen bir uygulama olmak için adımlarımızı ilerletiyoruz. Her ihtiyaca cevap olabilmek bizim için inanılmaz önemli. Tabii ki bu noktada geleceğimizin teminatı çocuklarımız çok değerli bir alanda yer alıyor. Eğitimi en güzel yaşlarında doğru olarak alabilirlerse geleceğe de güvenle bakıp, kendilerini yetiştirebilir, geliştirebilir ve insanlığa faydalı olabilirler. Vav Radyo&TV yabancılıktan çok uzak sizden, bizden, içimizden bir ses barındırıyor. Bu nedenle tüm soruları cevaplayabilen bir platform olması için günbegün çalışıyoruz, çalışacağız. Uygulamamızı merak edenler yukarıdaki QR kodlarını okutarak App Store ve Google Play üzerinden uygulamamızı ücretsiz şekilde indirip, kullanabilirler. Daha fazlası için vavtv.com.tr'yi takip edebilirler.

BİZE ULAŞIN