Sanat sabrı öğretir
14 yaşına geldiğinde babasının yönlendirmesiyle Birlik Vakfı'nda onun için büyük bir şans olduğunu söylediği hocası Serap Bostancı eşliğinde tezhibe başlamış Şifa Naç.
"Bu eğitimi alırken Serap hocamın yönlendirmiş olduğu Topkapı Sarayı kursunu bitirdim. Burada da çok değerli hocalarla çalışma fırsatım oldu. Cahide Keskiner yönetimindeki 15'inci yüzyıl ihtisas derslerine katıldım. Hekimoğlu Ali Paşa Kütüphanesi'ndeki ihtisas derslerindeyken orada Orhan Dağlı hocamla minyatür derslerine katıldım. Çiçek ressamlığı derslerine devam edip icazetimi aldım."
2005 yılında, tezhibe merhaba dediği Birlik Vakfı'nda ders vermeye başlamak mutluluk verici bir duygu olmuş sanatçı için.
2006'da, doğduğu yerde ve doğduğu günde Sultanahmet'teki Şifa Sanat Evi'ni açan Şifa Naç, burada şahıslara ve müzayede şirketlerine eserler üretmiş öğrencileriyle… 2010'da evliliği sebebiyle ve biraz da büyütmek maksatlı Çengelköy'e taşımış atölyesini.
"2007 yılında Hilal TV'de tezhip eğitimiyle alakalı bir program yaptık, 25 bölümden oluşan Fırçadaki Motifler programını hazırladık. Çekimler Sultanahmet'teki atölyemde yapıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden öğrencilerim ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan öğrencilerim oldu. Posta yoluyla bana Fırçadaki Motifler programını izleyerek yaptıkları işleri yolladılar ve oldukça faydalı oldu."
Anne olduktan sonra bir dönüm noktası yaşadığını ve daha farklı yaşamaya başladığını söylüyor Naç. Önceden hiçbir şeyin onu çalışmaktan alıkoyamadığını ama oğlunun doğuşuyla masaya oturmanın zorlaştığını, bunun da bilerek ve iste-yerek olan, geçici bir süreç olduğunu, şimdi ise aklının dopdolu olduğunu, şu an için hayallerindeki işleri süslediğini dile getiriyor.
"Hâlihazırda üzerinde çalıştığım bir kitap projem var. Tezhip sanatı ve eğitimiyle alakalı güzel ve yine faydalı olacak bir proje. Özellikle tezhip sanatıyla tanışma fırsatı olamayan, gidebilecek yer ve imkânı olamayan herkesin evine bu kitap sayesinde bir kurs girecek. Bir diğer projem de gizli... Bu benim 5-6 yıldır gizli hayalim. Biraz zor ve sancılı olacak ama bu benim kendimi görmek istediğim yerin ta kendisi…"
Sanat stresi giderir, zevk sahibi yapardan öte 'sabrı' öğretir diyor Şifa Naç ve ekliyor: "Sanatla uğraşan insanın kötüye bakma fırsatı olmaz."