Asabi Astrolog/Haziran

Asabi Astrolog/Haziran
Giriş Tarihi: 22.08.2024 15:13 Son Güncelleme: 22.08.2024 15:13

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)
Salın kendinizi


Haziran ayının ilk günlerinde Merkür retrosu son buluyor. Gözünüz aydın. Ama sizin gibi iki ayağını bir pabuca sokmaya çalışanlar için Merter metrosu son durak sayılır. Şu anlaşamadığınız hayatta pozitif olan tek şey kan grubunuz herhalde. Kendinizi tanımaktan acizsiniz. Kendinizle kaç yıldır birlikte yaşıyorsunuz ama kendinizden haberiniz yok. Keşke bildiğinizi okumak yerine bilmediğinizi okusanız. Özünde iyi birisiniz ama sürekliliği yok. Retro bitiyor filan diye sevinmeyin boşuna. Ufukta sizin için düzelecek bir şey yok. Salın kendinizi…

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)
Kişisel gerilime doğru…


Nöbetçi eczane gibiyim yeminle, bütün hastalar beni buluyor. Ki bunların başında da siz geliyorsunuz. Kendinizi düzeltmek için sarıldığınız kişisel gelişim kitapları anca soba tutuşturmaya yarar. Yakın çevrenizin size güvenmesi için öncelikle benden güvenoyu almanız lazım. Onu da üye salt çoğunluğunu sağlasanız bile veremem. Çünkü sizde öyle bir rezonans alanı yok. Okuduğunuz ve sarıldığınız her kişisel gelişim kitabı kişisel gerilime yol açacak ve "ben niye auramı kontrol edemiyorum" triplerine gireceksiniz bu sıralar. Yol yakınken kendi özünüze dönün. Yuttuğunuz her hapın reçetesine inanmayın.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)
Güncellemeleri kapatın


Tam sizin hakkınızda olumlu bir şeyler yazayım diye masamın başına oturuyorum ama bir anınız bir anınıza uymuyor ki kardeşim. Odaklanma ve motive olma sorununuz nasıl bulaşıcı bir şeyse beni de etkisi altına alıyor hemen. Mesela "Psikolojiniz bu ay iflas edecek" diye bir cümle kuracağım tutuyor ama hemen akabinde "Acaba bunların psikolojisi var mıydı ki?" diye düşünmeden edemiyorum. Arkadaş bir insana her yarım saatte nasıl bir güncelleme gelir yahu! Bir, üç günlük dünyada on günlük hava raporu tahmini verilmesini anlamıyorum, bir de sizi.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)
Lütfen benden uzakta durun


Hararetten yanan ağzınızı gördüğünüz her musluğa dayamaktan ne zaman vazgeçersiniz bilemem ama bu ay alışılmadık bir telaş içerisinde olacaksınız. Bu halinizle sadece kendinize zarar vermiyor, etrafınızın ayarını da bozuyorsunuz. Sakarlık mesleği diye bir meslek dalı olsa sizi oda başkanı yapar, ömür boyu maaşa bağlardım. Bugünlerde tek entelektüel faaliyetiniz kişisel gelişim kitapları okumak. Ama onun da bir faydasını göreceğinizi sanmam. Çünkü sizde genetik bozum var. Kaleminiz masadan yuvarlanırken düşmesin diye çabalasanız da o kalem bir şekilde düşer. Alırken de kafanızı masaya çarparsınız. Şimdi söyleyin bakalım, size benim nasıl faydam dokunsun?

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)
Değirmen yıkılmış ama…


Eh aslansınız ya, kuyruğu olur olmadık yerde kaptırmazsınız ya, illa ki her konuda övünecek bir özelliğiniz var ya! Çakallar güçlerini kalabalıktan, aslanlar yalnızlıktan alır ya! Peh peh peh! Gözlerim yaşardı. Kişisel gelişim kitabı yazacak olsam ilk müracaat edeceğim burç siz olurdunuz. Ama sizde de anca şekil var be birader. Çayı şekersiz içenin attığı hava kadar boş bir kasılmanız var. Şu sıcak havalar tam da pineklemeniz için. Bir ay boyunca iyi ve yalnız uykular diliyorum.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)
Level kasmayın…


Kendinizi düzeltmeniz için ha bire gaz vermenize, level kasmanıza gerek yok sevgili Başaklar. O yüzden elinizde tuttuğunuz "Kendini Sev" kitabını şimdi yavaşça yere bırakın ve "Kendini Çok Ciddiye Alma" kitabını açın! Arkadaşım hâlâ anlamadın mı, sizden ne köy olur ne kasaba! Seküler bir mucize aramayı bırakın artık. Değişeceğim diye okuduğun o ipe sapa gelmez kitaplar, "ağuyu altun tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı" tarzındaki hakikat kalpazanlığından başka bir şey değil. Aman ya, şimdi düşündüm de bunları kime anlatıyorum ben de. Bu kitaplarda yaşamın tarifini bulacaksınız ama kıvamını tutturamayacaksınız. Boşuna uğraşmayın!

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)
Haydi uzaya!


Havalardaki sıcaklar dengenizi epeyce sarsmaya ve ruh durumunuzu terelelli yapacak bir ayın içinden geçeceksiniz. Heyheylerinizin artacağı bu zaman diliminde biraz hava değişikliği iyi gelir. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın Milli Uzay Programı kapsamında bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceğini açıklaması beni hayli sevindirdi. Kesinlikle favorim sizsiniz. Benden ve dünyadan ne kadar uzak olursanız inanın o kadar iyi olur. Bu yüzden son başvuru tarihi olan 23 Haziran'a kadar 'uzaya.gov.tr' adresine tıklamanız önemle rica olunur. Belki uzayda bir işe yararsınız!

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)
Oda spreyi gibisiniz


Bu yılın en belirgin özelliklerinden biri de hem dört tutulmanın hem de ay düğümlerinin Boğa-Akrep aksında yaşanacak olması… Allah size maruz kalanları şerrinizden muhafaza eylesin. Damarlarınızda akan "hatırlama" zehri hayatınızı zindan etmeye yeter. En uzun bir rüya bile yedi saniye sürerken sizin rüyalarınızdan iki sezonluk kâbus dizisi çıkar. Bugünlerde yine kendi kabuğunuza çekileceksiniz. Konuşurken bile oda spreyi gibi fısıldıyorsunuz ya en gıcık olduğum bu huyunuz işte. Dışımız sükût, içiniz kıyamet. Bu hiç hayra değil alamet…

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)
Uçak modundan çıkın


Bu ay size boy aynası tutsam kederinizden aynaya sığmazsınız. İnsan kendisinden yorulur mu yahu? Sanırsınız dünyaya gelirken keder, dert senedi imzaladınız. Öyle bir hâldesiniz ki hayattan soğumanız için kulaklığınızın tekinin bozulması bile yeterli. Mutluluğu uçak moduna almışsınız üstüne gülmeye çalışıyorsunuz. "Saçlarınız dökülmüş" desem "başım sağ olsun" diyecek kadar bir bohemlik sarmalında geziniyorsunuz. Tamam, içinizi dökün demiyorum, zaten zor doldurmuşsunuz ama biraz gevşeyin ya! Bak yaz ayındayız, kulunçlarınızı ısıtın az.

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)
Aktive edilmeyen tek özellik


Sizde var olan narsisist eğilimleri tedavi edeceğim diye burayı okuyorsanız avucunuzu yalarsınız. Avucunuzu yalarken biraz da tuz dökün bari; malum keçilere sağlıklı olsun diye tuz yalatırlar. Bu ay parasal konularda beklentiye girmeniz de böylesi bir avuç yalama efektiyle son bulacak. Evet oğlak burcunun tüm özelliklerine sahipsiniz sadece parasal başarısı dışında. Bir tek o özelliği aktive edemeyeceksiniz. Ama üzülmeyin. Bu dünyaya oğlak burcu olarak doğmakla en büyük cezayı almışsınız zaten. Bir de benim sizi gömmeme gerek yok.

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)
Çenenize kuvvet


Bütün burçlar Merkür retrosundan kurtulurken sizin 4 Haziran'da başlayacak Satürn retrosuna girecek olmanız beni biraz kaygılandırıyor. Çevrenizle polemikler yaşayacağınız ama kuvvetli çenenizle bunun üstesinden geleceğiniz bir dönem başlıyor çünkü. Allah çenenize kuvvet versin ve beni de dilinize düşürmesin mümkünse. Ama yine de bir astrodost tavsiyesi: Biriken sorunlarınız yüzünden deşarj olmak için ağlamayı deneyin. Bir gözyaşı şişeniz varsa onun içine akıtın ki bir hatıranız olsun. Ama neyse ki gözyaşınızı saklamayı becerebiliyorsunuz. Saklayamadığınız tek bir şey var, zekânız. Geveze ama çok tatlısınız be! Karpuz gibisiniz valla!

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)
Kişisel Gelişememe

Allah size balık olmak gibi bir dert vermiş ama siz yine de boş durmuyor, kendinize yeni dertler buluyorsunuz. Bu ay sonu Neptün retrosunun başlayacak olmasını bile bayram arifesi gibi yaşıyor olmanızın başka açıklaması olamaz çünkü. Arkadaş tamam balıksınız da sazan gibi her oltaya zıplamak da neyin nesi? Kişisel gelişememenin kitabı yazılsa başkahraman olursunuz. Bünyeniz, on adımda sekiz adım geri gitmenin formülünü barındırıyor. Televizyon kumandası çalışmayınca bile pillerin yerini değiştirdiğinde çalışıyor arkadaş! Hayallerle gerçekleri arada bir yer değiştirip bir soluklan yahu!

BİZE ULAŞIN