Asabi Astrolog / Aralık

Asabi Astrolog / Aralık
Giriş Tarihi: 3.12.2021 15:16 Son Güncelleme: 3.12.2021 15:16
SAYI:84

SABIRSIZ KOÇ

Kasım'da dert başkadır

İçinde bulunduğumuz ay, gerginlikten kaynaklanan bir şekil bozulmasıyla karşı karşıya olacağınız anlamına geliyor. Mümkünse bu ay hiç fotoğraf çekilmemenizi, hasbelkader böyle bir hata yaptıysanız da bunu sosyal medya hesaplarından paylaşmamanızı öneriyorum. Zira suratınızdaki asabiyetten ve dertten mülhem patlayan sivilceler birilerini ürkütebilir. Ayrıca genlerinizde bu aşırı yüklenmeden kaynaklanan bir durum var ki bu, doğal halinizden çıkıp hızla Oğlak'laştığınızın habercisi. Yakında melerseniz şaşırmam. Biraz sakinleşmeye ve olayları aklıselim ile düşünmeye ihtiyacınız var. Size böyle bir durumda taze başlangıçlar vaat ediyorum. Tamam anladık, duygusal alışkanlıklarınızı seviyorsunuz ama arada bir ayrı kalmanız şart.

UYUŞUK BOĞA

Ay değil bel tutulmasına dikkat

Boğa Takımyıldızı'ndaki Ülker (Pleiades) ve Boğa (Hyades) yıldız kümeleri kasım ayında Güneş'in batışından sonra doğu ufkunun üzerinden yükselmesinden (eh biz de biliyoruz bir şeyler) medet umuyorsanız başka gezegene! 19 Kasım 2021 günü burcunuzda yaşanacak ay tutulmasından size ne arkadaş! Siz bu mevsim geçişinin yaşanacağı değişken havalarda sırtınızın uyurken açıkta kalmamasına dikkat etseniz yeterli. Zira ay tutulmasının yaşanacağı ve pastırma yazına kanacağınız bu dönemde üşüterek bel tutulmasına maruz kalacaksınız. Kas gevşetici stoku yapsanız iyi olur.

DEDİKODUCU İKİZLER

Boş beleş gezinmeye devam

Sizin gibi çene ishali hastalığına yakalanmış burçlarla aslında işim olmaz, muhatap bile almam ama Lacivert'in açtığı bu köşeye dua edin işte. Hakkınızda bugüne değin ne yazdıysam, bir kulağınızdan girip diğerinden ritmik danslar eşliğinde çıktı. Yani durduk yerde yıldız gözleyip, umulmadık vetolar yedik şahsınızdan. Yıllardır ilerlemekten, muasır medeniyet seviyesine çıkmaktan söz ediyoruz ama siz hep hatıralarınızın peşinde sürükleniyorsunuz. Ayaklarınız sürekli geriye giderken bedeniniz bu zaman diliminde boş beleş salınıyor. Bu ay da nostaljik gezinize devam edeceksiniz. Uyanınca haber verin!

SARSAK YENGEÇ

Faiz puanı inmiş piyasa gibisiniz

Merkür'ün burcunuzda avare avare dolaşıyor olması işinize yarar mı bilmiyorum ama bugünlerde pek pimpirikli davranışlar sergiliyorsunuz. Faiz puanı indirilen serbest piyasa gibi aşağı ve yukarı yönlü dalgalanmalar yaşıyorsunuz. Bu ay ekonomik programınızın tehlikeye gireceğini söyleyebilirim. Bunun için de kâhin olmaya gerek yok zaten. Kredi kartı ekstresine bakarsanız siz de görebilirsiniz. Önünüze gelen her şeyi taksitli diye alırsanız sonunuz böyle olur elbette. Oh olsun! Taksit taksit dengeniz bozulur umarım. Makro dengeniz zaten hep bozuktu, mikronuzda ise sorunlar artacak. Kendinize parası olan bir dost bulunuz.

KABADAYI ASLAN

Megolamanlıkta megafon sizde

Dünyanın bütün megalomanlarını toplayıp sizin burcun içine tıkmışlar sanki. Ama kuyruğunuzu kıstırıp tek başınıza kükrediğiniz dönemler geride kaldı artık. Sosyal konular ve geleceğe ait projelere rezervasyon yaptırabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi geleceğe ait planlar içindesiniz, devam edin. Bir sonuç alamayacaksınız ama hiç olmazsa kafası hâlâ Zenith saat gibi çalışan muhalefet kadar da umutsuz sayılmazsanız. Sadece vidaları gevşetmeyin yeter. Arkadaşlıklar ve grup çalışmaları önümüzdeki dönemlerde hayatınız için son derece etkili olacak. Arkadaşınızın düğününde halay çekebilir ya da hafta sonu pikniğinde mangal başına dahil olabilirsiniz. Duygusal beraberlik yaşayamayacak kadar duygusuzsunuz, onu da bilin bir zahmet! Dünyanın bütün megalomanlarını toplayıp sizin burcun içine tıkmışlar sanki.

KURUNTULU BAŞAK

Heykel yontucusu gibisiniz

Halinize baksanıza Allah'ınızı seversiniz? Tam bir insanlık dramısınız beyzadem. Toparlanmayın, bırakınız dağınık kalsın… Her zamanki gibi bu ayda birkaç konuyla birden ilgilenme durumları var. Yani yine elinize gözünüze bulaştıracaksınız. Bir işi en başından alıp sonuna kadar götürdüğünüz vâki mi ki yine elinizin cıvık hamuruyla saçma sapan projelere merak salıyorsunuz anlamak zor. Ömür törpüsüsünüz vallahi! Size bilimsel bir önerim var: Gül koklayın gül. Gün koklamak ömrü uzatıyormuş. Ama siz bunu yapmak yerine ha bire heykel yontan CHP belediyeleri gibi bildiğinizi okumaya devam edeceksiniz muhtemelen. Boşuna telaş, dikine tıraş tarzında gaza basmaya devam.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (KASIM 2021)

DENGESİZ TERAZİ

Araf'ta gezinen yaprak misali

Hayatınız derin bir şaşkınlıktan ibaret farkındaysanız. Haydi hayal gücü dar astrologların simgenizden hareketle sizi dengeli ilan etmesine şaşmıyorum da hayatınızı tekdüzeliğe mahkûm eden sizleri anlamakta zorlanıyorum. Kısırın üzerine sütlaç, kahvaltıdan önce ciğer yiyerek beni şaşırtıyorsunuz. Araf'ta iseniz haber verin de şoförümle aldırayım. Bugünlerde ev ile işiniz arasındaki dengeyi kuramadığınız gibi mide ile sağlık arasındaki ilişkide de ciddi zaaflar var. Size ölümcül bir kür öneriyorum. Hem de Dünya Sağlık Örgütü onaylı! Her gün 100 gr.lık iki paket cips yemek obezite, kanser, felç ve kalp rahatsızlığına davetiye çıkarıyormuş. Biraz daha fazla yiyin de biz de üzerine güzel bir helva yiyelim…

ZEHİRLİ AKREP

İstanbul taksileri gibisiniz

Bu ay Mars geri vitese takmış olsa da yol açtığı karışık etkiler bedeninizi ve ruhunuzu mikser tadında karıştıracak. Durumunuz müşteri beğenmeyen, fazla para alan, yol uzatan ve kısa mesafeye tenezzül etmeyen İstanbul taksicilerinden farksız. Duygumetreniz böyle gereksiz yere atar yapmaya devam ettiği sürece devirdiğiniz çamlardan kurduğunuz fidanlıkta Robinson gibi yaşamaya mahkumsunuz demektir. Zincirleme hatalar yapacağınız bu ay için de yanınızda çekme halatı ve takoz bulundurmanızı önemle rica eder, gerekli-gereksiz her tür tartışmadan uzak durmanızı dilerim.

PALAVRACI YAY

Akıl alırken değişim kartı da isteyin

O kadar gel-git akıllı ve her şeyi muhabbete katık etmeye meyyalsiniz ki hayat sizin için bir oyundan ibaret. Kendinizi Squid Game dizisinin oyuncusu olarak mı görüyorsunuz nedir? Hayatınızı düzene sokmak için kimden akıl alıyorsanız değişim kartını da isteyin ki bir işe yarasın. Zira gittiğiniz yol, yol değil. Aslında yol da siz orada yürümeyi bile beceremiyorsunuz. Bugünlerde duygusal hayatınızda yaşadığınız kırıklıklardan dolayı seyr-ü sefer eylediğiniz arabesk ortamlardan sulu gözlerle ayrılma olasılığı oldukça yüksek. Size böyle sulu gözlülük yakışıyor mu yani canlarım? Haydi silin gözyaşlarınızı! Siz ki psikolog seansında bile "Acaba güzel ağlıyorum mu?" diye çaktırmadan aynaya bakan insancıklarsınız! Biraz silkinin, bir kendinize gelin ya! Gelecek ay sizin için daha iyi olacak, sinyalleri almaya başladım.

DİKKAFALI OĞLAK

Kavala bakarken zurnaya döneceksiniz

Keçinin manevi şahsiyetinde toplanan bu burçların inadından Allah'a sığınırım. Nuh deyip peygamber demeyen bu aktif burçlar için bu ayki önerim bir tüketici derneğine üye olmaları. Danıştay gibi burçsunuz yani, değerini bilin de millet hayrına kullanın. Herkes küresel ısınmayı soğutma çalışmaları yaparken sizin bir alışveriş merkezinde gözünüze takılan ayakkabıyı nasıl ucuz kapatırımın hesabını yapmanızı hiçbir pragmatist yaklaşım yeryüzünde henüz mevcut değil. Sizin ayarınız kaçmış bence. Ruhunuz dış müdahalelere açık hâlde ve cereyan yapıyor.

TERELELLİ KOVA

Zekânız olmasa…

Kendinizi değiştirmek için attığınız adımlar kredi kartınızdan taksit taksit asabiyet olarak size geri dönmeye bu ay da devam edecek. Siz tam bir maymun iştahlısınız. Geçen yıl heveslenerek aldığınız olta takımı, tenis raketi, akvaryum ve henüz naylonunu bile çıkarmadığınız yürüyen bant ile kuramadığınız bağı etrafınızdaki insanlarla kurabileceğinizi mi sanıyorsunuz acaba? Sizin en iyi spor ve maceranız uyku değil mi kardeşim? Bırakın bu boş hevesleri de kendinize bir çay doldurup kitabınıza gömülün. Arkadaş iletişimini bile cep telefonuna ihale eden bir burcun üyeleri olarak ileri mesaj yazma teknikleri kursuna kaydınızı yaptırabilirsiniz. Parmaklarınızın hızı ile beyninizin hızının aynı seviyede olması hayret verici. Zekânız olmasa sevilecek varlıklar değilsiniz. Neyse ki zekânın bedeni standart değil de her omurgasız giyemiyor. Sizi kurtaran o.

SEFİL BALIK

Baskül döngüsü

Beyaz etli bir burçsunuz ama kırmızı etle flört etmekten geri durmuyorsunuz bu aylarda. Fazla iştahlı olacağınız bu ayda, bir kısır döngü içine giriyor gezegeninizin transit hareketleri. Ama siz şimdi buradaki kısırı yemeyi düşünecek kadar gözünüzü kararttığınız için bataryanızın yanmış olduğunu hatırlatmak zorundayım. Önümüzdeki birkaç ayı baskül üzerinde tüneyerek geçirecek ve fazla kilolarınızı gördükçe süzülecek gözyaşlarınızla gram gram zayıflayacaksınız. Ama cidden yemekten başka bir şeyi gözünüz görmüyor. Giymeye başladığınız süveter bile baklava desenli. Ben daha ne söyleyeyim size!

BİZE ULAŞIN