Asabi Astrolog / Ocak

Asabi Astrolog / Ocak
Giriş Tarihi: 17.1.2022 16:11 Son Güncelleme: 17.1.2022 16:12
SAYI:85

(21 Mart-20 Nisan)
SABIRSIZ KOÇ

Çok gösterişlisiniz çok
Burcunuzun janjanlı ve sürpriz dolu olduğunun farkında mısınız bilmem ama borsaya girseniz hisseniz tavan yapar, paranızı oynak dolara yatırsanız çok ekmek yersiniz. Baksanıza her yerimiz koçlarla çevrili: Yaşam koçu, ilişki koçu, oyuncu koçu, finans koçu… "Eee o zaman biz niye böyle sümsük vaziyetteyiz?" diye soruyorsanız, cevabını da kendiniz bulun. Aynaya bakın arkadaş! Burcunuzun ateş grubunda olmasından mıdır nedir, şu soğuk kış günlerinde bile meydanlarda göbek atacak enerjiye sahipsiniz. Ensenizde boza pişirip yiyin bari. Afiyet olsun.

(21 Nisan-21 Mayıs)
UYUŞUK BOĞA

Ters şeritten çıkın
Soğuklar arttıkça Mars'ın ters yönlü hareketine bağlı olarak gevşeme modunuz da yükselişe geçiyor. Sürekli ters şeritte yol alıyorsunuz ama işin acı tarafı bu değil. Acı kısmı ters şeritte gittiğinizin farkında bile olmamanız. Karakteristik hassasiyetlerinizi korumaya çalışırken diğer yandan da televizyon ekranlarından akan para hareketliliğinden etkileniyorsunuz. Şimdi size toprak grubundansınız diye organik tarım yaparak stres atmanızı önerirdim ama kıt akıllı olduğunuz için bu kış günü hemen eyleme geçmeye kalkışırsınız ve elinizdeki iki salatalıktan olursunuz diye korkuyorum. Bugünlerde Mars yüzleşmesi yaşayacak ve olaylara göreceli bakabilme kabiliyeti kazanacaksınız. Bu da az şey diiil yani…

(22 Mayıs- 21 Haziran)
DEDİKODUCU İKİZLER

Kellim kellim layenfa!
Çok konuşan geveze takımı olan hava grubunun çok değerli fertleri… Baştan söylemiş olayım, bu ay ağzınızın pek tadı olmayacak. Yok yok korkmayın, Korona olmayacaksınız. Erken seçim hayali kuran muhalefet gibi hamamdan çıkmış mısır koçanına dönmeniz an meselesi. Yılın son ayında Arapsaçına dönecek bilumum duygu durumunuz karşısında "imdat" diye yırtınan ses tellerinizi tuz yalasanız bile kurtaramazsınız. Bencil ve kavgacı karakterinize şuracıkta ben bile çeki düzen verememişsem sizi hangi felaket senaryosu akıllandırabilir ki? Ben de kime laf anlatıyorsam… Kellim kellim layenfa yani!

(22 Haziran-22 Temmuz)
SARSAK YENGEÇ

Yoğurt aklın ayran olmuş
Takıntılarınızla flört etmekten vazgeçseniz cillop gibi olacaksınız ama kendinizi esir ettiğiniz kaoslar diyarında çırpılan yün gibi lime lime bir vaziyettesiniz. Sizi bu perişan halinizden değme uzman astrologlar kurtaramaz. O yüzden çırpınmayı bırakın da ayran olmuş yoğurt aklınıza şu dediklerimi yerleştirin. Her şeyden önce her zamanki hımbıllığınızdan bir silkinin. Cep telefonunuzun çalar saatini yedi dakika aralıklarla defalarca kurmak bir işe yaramıyor anlayın artık. Alarmı kapatıp kapatıp tekrar uykuya dalma hobinize gelecek aydan itibaren veda ederseniz belki bir ihtimal 2022'de işlerinizin düzelme şansı var. Gelecek ay gezegeninizi gözlemleyeceğim. Benden gelecek asabi haberleri bekleyin canlarım.

(23 Temmuz-23 Ağustos)
KABADAYI ASLAN

Şekilperestliğin faturası
Sizin en büyük emeliniz her zaman zirveye çıkmak değil miydi abilerim-ablalarım? İşte size fırsat, önünüzde nefis bir kış mevsimi uzanıyor. Kendinizi dağa-tepeye vurmanın, teleferikle zirveye tırmanıp aşağıya doğru kaymanın tam zamanıdır. Yalnız sizdeki bu el-âleme karşı poz verip caka satmanın yüksek bedeli hakkında bir iktisat eğitimi vermek gerekiyor. "Ayy şekerim, biz de kayak için Uludağ'a gittik. Bi eğlendik, bi eğlendik" demenin maliyetini hesap etmek için size bir kısa yol tuşu önereyim: Cep telefonunuzdan "calculator" kısmına girmeniz yeterli. Gerisini biliyorsunuz şekilperest dostlarım.

(24 Ağustos–23 Eylül
KURUNTULU BAŞAK

Sosyo-psikoluk bünyeye zarar
4 Aralık'ta gerçekleşecek tam güneş tutulması sizde niye paniğe yol açtı anlamış değilim. Yine içinize kapanma temayülü görüyorum bu ay ve bu çok ağırıma gidiyor. Size halka açılın diyeceğim ama siz bunu borsaya girmek olarak görüp yine saçma sapan işler yapacaksınız. Daha net konuşayım. Parklara, bahçelere, AVM'lere falan giderek halkla iç içe olun ki sosyo-psikoluktan kurtulun. Ama maske ve mesafeyi ihmal etmeyin tabii. Yoksa on dört günlük karantina sürecinde sedef işlemeli tespihle "Ya Sabır" çekecek hâle gelirsiniz. Sizin gibi işkolikler için bundan daha büyük bir çile olmaz tabii bu durumda. Kuruntularınızı gidermek için bol bol limon yemenizi de tavsiye ederim.

(24 Eylül–23 Ekim)
DENGESİZ TERAZİ

Topal eşekle kervana katılmak
"Haline bakmaz, kılığına bakmaz Hasan Dağı'na oduna gider" diye bir laf var ya, tam sizin için söylenmiş bir söz işte bu. Topal eşekle kervana katılacak kadar dengesiz ruh haliniz bu ay da devam ediyor maalesef. Döviz kurlarındaki dengesiz ivmeden daha dengesiz bir yapısal bozukluk içinde olduğunuz için sizi bu ay dalgalı gezegen rejiminin kollarına bırakıyor, boğa ve akrep aksında ilerleyen tutulmaların elinizden tutup sizi yatağa yatırarak ninni söylemesini diliyorum. Yoksa kaçan uykularınızı kontrol altına almanın başka yolu yok.

(24 Ekim–22 Kasım)
ZEHİRLİ AKREP

Deşarj-patinaj ikilemi
Mars, sizin gibi ateş grubu bir burç olan Koç'ta geri gidiyor. Alın işte size fırsat. Her zaman uçlarda yaşamayı seven sizler değil miydiniz? Yılbaşı için program yapmaya, lüks tatil yerleri seçmeye, çılgın alışveriş olaylarına girmeye çalışmayınız. Size ancak yamaç paraşütü, bungee jumping , motocross gibi adrenalini yüksek sporlar yaraşır. Hatta bunu şu soğuk kış günlerinde bir an evvel gerçekleştirmelisiniz ki güzelce hasta olup değerinizin hiç anlaşılmadığı duygusunu çok daha içten yaşayasınız. Böylece şu etrafa yayıp durduğunuz negatif elektriksel enerjiyi de deşarj etme imkânı bulursunuz diye düşünüyorum. Geri hareket eden Mars'ın size de geri patinaj yaptırması dileklerimle…

(23 Kasım-21 Aralık)
PALAVRACI YAY

Siz aslında yoğsunuz!
Bu dünyada var mısınız yok musunuz, arıyor musunuz geziyor musunuz, toz musunuz bulut musunuz anlamak mümkün değil sizleri. Özel olduğunuzu hissettiğiniz anda hayata karşı olan bakış açınız da daha bir karmaşıklık içeriyor. Bilinçaltınız yine oldukça sulusepken kar yağışlı. Pek çok düşünceyi aynı anda zihninizde taşımak, olayları birbirine zincirleme bağlayarak bir düşünce zembereği kurmak herkesin harcı değil valla. Dışarıdan size bakanlar hayatınıza imreniyor olsa da gerçeği ben biliyorum sevgili duygu pıtırcıkları. Çünkü ne demişler, "it yaza çıkar ama yediği ayazı kendi bilir." O yüzden bu ay size dokunmadan pas geçmeyi ve duygusal devinimlerinizle sizi baş başa bırakmayı birincil görevim olarak addediyorum.

22 Aralık-20 Ocak)
DİKKAFALI OĞLAK

Nostaljik evreye ramak kala
Keçinin manevi şahsiyetinde toplanan bu hey gidi oğlaklar heyyy! Yayıldığınız otlaklardan ayrılıp büyük şehirlere göç ederseniz, kış günü böyle mel mel bakarsınız işte. Ama tüm bunlara rağmen riske ve heyecana açık karakteriniz nedeniyle kuyruğunuzu dik tutmayı başarıyorsunuz ya helal olsun size. Yıldız hareketleriniz nedeniyle siz de birazcık hareketleneceksiniz. Beraber iş yaptığınız kişilerle ilk önce samimi arkadaşlık yaşayacak daha sonrasında ise kazık yiyeceksiniz. Bunun ardından zihninizde nostaljik düşünceler ortaya çıkabilir. Bu ruh halini atlatmak için kendinizi Müslüm Gürses, Ümit Besen ve Ferdi Tayfur gibi klasik acı yoğurucularına teslim edebilirsiniz. Bedava wi-fi bulabilirseniz tabii.

(21 Ocak–22 Şubat)
TERELELLİ KOVA

Çıfıt çarşısı gibisiniz
Abartılı harcamalar, kişisel konularda pratik olmayan düşünceler, geçmişe ait konuların meydana getirdiği huzursuzluk, başkalarının fikirlerine toleranslı olmamak, kafa karışıklığı… Sizde de ne ararsanız var anacığım! Çıfıt çarşısı gibisiniz maşallah. Size biraz nasihat vermek isterdim ama kredi kartı geçmiyor sanırım. Yeterince kafanız şişmiş, bir de ben basınç uygulamayayım bari. Dünyayı daha yaşanabilir yapma arzu ve hevesiniz için rezervasyon yaptırsanız iyi edersiniz. Zira sizin zihin treninizi kontrol edecek bir makinist tanımıyorum. Raydan çıkmayın kâfi.

(23 Şubat-20 Mart)
SEFİL BALIK

Kabuğunuza çekilmeyin!
Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten öyle mi davranıyorsunuz bilmiyorum ama bugünlerde fazlasıyla fikir değiştirmeye başladınız. Miting alanlarında gezinen kararsız seçmen gibisiniz. Kış için önce kayak merkezine, sonra sıcak bölgelere, sonra da sıla-i rahim yapayım diyerek köye dümen kırdınız. Şimdi de 'bu soğukta evden çıkılmaz, kırayım dizimi oturayım' fikrindesiniz. Sınırlarınızı bırakın zorlamayı daha da daraltarak yaşama hissiyatınız sizi kabuğunuza doğru iteklemeye devam edecek. Ama kuzum siz bir deniz canlısı olsanız da kabuklu değilsiniz. Fakat laf dinleyeceğinizi sanmam. Ne haliniz varsa görün, çünkü size söz dinletmek karda balık pişirmekten daha zor. Olta ucunda çırpınmaya devam!

BİZE ULAŞIN