Asabi Astrolog/Mayıs

Asabi Astrolog/Mayıs
Giriş Tarihi: 26.09.2024 12:48 Son Güncelleme: 26.09.2024 12:48
SAYI:101

(21 Mart-20 Nisan)
SABIRSIZ KOÇ
Mayıs sıkıntısı

Mayıs ayları sıkıntı ve hafakan aylarıdır sevgili Koçlarım. Sıkıntınızı dağıtıp parçalamak için koç başı kullansanız da kâr etmez. Siz en iyisi rutininizi bozmayın ve yan gelip yatmaya devam edin. Çünkü siz tembellik ve uyuşuklukta istikrar abidesisiniz. Ama gözünüzü seveyim bari oy kullanmaya gidecek enerjiniz olsun. Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından sonra finans evinizde bulunan Jüpiter tercihiniz doğrultusunda sizi fırsatlarla karşı karşıya bırakacak. Bu fırsatı kaçırmayın yoksa sıkıntıdan kurtulamazsınız.

(21 Mart-20 Nisan)
UYUŞUK BOĞA
Pes etmek yok, yola devam


Yine yanlış kararlar ve yine siz öyle mi? Eh bir boğadan başka ne beklenir ki? Aldığınız kararlar çöp tenekesinin en nadide köşelerini süslemeye devam ediyor yine. Bunun nedeni takdir edersiniz ki Mars-Pluton karşıtlığından doğan gerginlikten kaynaklanmıyor. Siz doğuştan kör talihe mahkumsunuz arkadaş! Siz de akıl düğümlenmesiyle birlikte olayları kavrayacak beyin soğancığı olmadığı için söylediğim her laf havada kocaman bir boşluğa dönüşüyor. 28 Mayıs'ta Venüs, burcunuza geçiş yapıyor, tam saati de 17:46. Bu saati kaçırmazsanız bana buz gibi bir limonata ısmarlayacak paranız olacak. Pes etmek yok, yola devam…

(21 Nisan-21 Mayıs)
DEDİKODUCU İKİZLER
Şifayı kapacaksınız


Bu ayın nasıl geçeceğini çok merak ediyorsanız söyleyeyim, yakalandığınız bahar gribi sizi duman edecek. Normalde bu ay sizin kendinizi toparlamanız için biçilmiş bir zaman kaftanı ama gezmelere doyamadığınız, değişen hava şartlarını göz önünde bulundurup yanınıza kalın giysiler almadığınız için şifayı kapacaksınız. Oh olsun! O yüzden sululuğu bırakıp elinize defter-kalem, klavye-tablet alarak yazmaya başlayın. Size Barış Manço'nun şarkılı grip reçetesini veriyorum: "Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman / Ha ha ha ha ha içine hatmi çiçeği biraz tere otu katasın aman / Ha ha ha ha ha hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman / Ha ha ha ha ha bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim / Ha ha ha ha ha hapşu…"

(22 Haziran-22 Temmuz)
SARSAK YENGEÇ
Kararsızlık bir karar değildir


Bugünlerde yıldızlara ya da arkadaş dedikodularına değil de bana kulak verseniz iyi edersiniz. Zira seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde kafanız hala karışık. Bir yanda kırık bir masaya bir yanda gökte uçan uçaklara, otobanda dolaşan elektronik araçlara, denizde yüzen savaş gemilerine bakıyorsunuz. Haliyle 14 Mayıs'a kadar dengesiz yürüyüşlerden sakınınız ve adımlarınızı daha dikkatli atınız. Aksi halde kendinizi kısa süreli bir hava boşluğunda ve ardından da hastane odasında bulabilirsiniz. Alçılarınıza ilk imzayı atan ben olmayayım. Kararsızlığınız bir karar değildir sevgili yengeçler. Bir silkinin yahu.

(22 Temmuz-22 Ağustos)
KABADAYI ASLAN
EYT emeklisi gibisiniz maşaallah


Yıl boyunca boş beleş kükrediğiniz yeter. Tamam anladık, aslansınız ama kuyruğunuz da bir yere kadar yani. Yiyip içip yattığınız yeter, şimdi çalışma zamanı. Kükrediğiniz yeter, şimdi evinizin önüne biriken çöpleri küreme zamanı. Çünkü 5 Mayıs'ta gerçekleşecek Ay tutulması sizin şansınızı da tutacak ve kendinizi ispatlayacağınız konuları önünüze serecek. Bir de üstüne 21 Mayıs'ta Mars burcunuzda ilerlemeye başlayacak ki yeme de yanında yat yani. Azıcık yelelerinizi silkelerseniz bu ayı gayet güzel atlatırsınız canlarım. Lider havalarına bürünüp egonuzu şişirmeyin yalnız, biraz normal davranırsanız bir şey kaybetmezsiniz inanın. EYT'den emekli olmuş insanlar gibi sevineceksiniz.

(23 Ağustos-23 Eylül)
KURUNTULU BAŞAK
Kuruntular kuru temizlemeciye


Ah ah! Hep diken üzerinde yaşamanın zorluğunu benden daha iyi bilen birini bulamazsınız. Ama bu pimpirikli hâlinizden vazgeçseniz iyi olur diyeceğim ama hiç huylu huyundan vazgeçer mi? İyimserliğinize bu ay da güvenmiyorum siz de güvenmeseniz iyi olur. Çünkü mayısın ikinci haftasında yönetici gezegeniniz retroya giriş yapacak. Dikkat edin de fazla hassaslıktan ve seçim sonuçlarından dolayı cildinizde siğil ve sedef çıkmasın. Sizin için hep endişeliydim endişeli olmaya da devam edeceğim. Kuruntularımızı kuru temizlemeciye verin, rahat edin.

(24 Eylül–23 Ekim)
DENGESİZ TERAZİ
Terazinizin ayarı yok


İlişkilerinizi, işinizi, çevrenizi, dostluklarınızı bugüne dek hep kendi terazinizin kefesinden tartmak suretiyle çuvalladınız. Umarım bu alışkanlığınızı bu ay birazcık olsun bir köşeye bırakma yetkinliği gösterirsiniz. Ama göstermezseniz yine de siz bilirsiniz. Zira böyle bostan kabağı gibi büyümeye devam ettiğiniz sürece burnunuzun nasıl sürtüldüğünü görme bahtiyarlığına erişmiş olurum bende. Elimde yetki olsa ya da görüşümü sorsalar hazırlanan yeni sivil anayasa taslağına sizinle ilgili geçici bir maddeyi de ilave etmek isterdim. Zira sizin için de köklü bir değişiklik ve bu değişikliğin uygulanması için de karakterinize pozitif ayrımcılık uygulamak gerekiyor. Aksi halde ham hayaller, fevri hareketler ve yan toplara çıkma gafletiniz bütün şutlarınızı direkten döndürecek.

(24 Ekim–22 Kasım)
ZEHİRLİ AKREP
Raaat olun raaat!


Abicim ablacım, inanın üç günlük dünyada kendinizi boş yere kasıyorsunuz ya. Dersmiş, işmiş, sınavmış, yıkanacak bulaşıklar, ütülenecek elbiselermiş, sosyal medya takipçileriymiş falan filan… Bütün bunlar sizi düzlüğe çıkarmaz. Yapacağınız şey zaten sizin asil kanınızda mevcut. Yan gelip yatacaksınız, bu kadar. Sonra da bütün fırsatları başkasına kaptırıp hayır işlemiş olacaksınız. Bu sevap da size yeter. Raaat olun raaaat! Çünkü boş beleş hayatınıza damga vuracak cinsten bir mayıs ayının içindesiniz. Her alanda şans ve fırsatlar önünüzde sıraya girmiş sizi bekliyor. Ama bunları gole çevirebilir misiniz? Sizi bir cırtım tanıyorsam cevabım hayır!

(23 Kasım-21 Aralık)
PALAVRACI YAY
Ruhunuza doğru yaylanın!


Nerede abidik gubidik bir mevzu var, nerede antin kuntin işler çevriliyorsa maşallah hemen orada bitiyorsunuz. Sizin pozitif enerjinizi de bu tür üstü kapalı işler belirliyor, ne yapalım? Sizin karanlık yüzünüzü tasarruflu ampullerle aydınlatmak lazım ama hayatınızın pozitif yönlerine bakmaktan bende enerji tükendi. Ne haliniz varsa görün yani! Saldım çayıra, Mevlam kayıra modunda bırakıyorum sizleri. Ama bunu bile istemeyeceğinizi biliyorum. Çünkü darlanmak sizin karakteriniz olmuş. 5 Mayıs'ta ruhsal evinizde gerçekleşecek Ay tutulması bile ruhunuzu sıkıyorsa biraz yalnız kalmanız gerekiyordur canlarım. Etrafınızdaki insanları neşelendirmekten vazgeçin de ruhunuza doğru yaylanın!

(22 Aralık-20 Ocak)
DİKKAFALI OĞLAK
Keçileri kaçıracaksınız


Uzun zamandır sizi gözlüyorum sevgili keçiler ama sizin için cadılıkla zombilik arasında park edecek bir yer bulamıyorum. Tamam, burçların parlak talebesi olabilirsiniz ama önemli olan benim gözüme nasıl gözüktüğünüz. Sizlerden haz-zet-mi-yo-rum! O kadar! Ozon tabakasının delinmesi dünya için ne ifade ediyorsa, siz de benim için aynı kelebek etkisine sahipsiniz. İzninizle "Terk etmedi sevdan beni" demek istiyorum canlarım. Sizinle önümüzdeki ay hesaplaşmaya, boynuzlarımızı tokuşturarak inatlaşmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Ha sihirli küremde sizin için ne görünüyor derseniz söyleyeyim: Erkekler babalarının ocağına incir ağacı dikmeye, kızlar ise evde görücü beklemeye devam edecek. Keçileri kaçıracaksınız bu ay.

(21 Ocak–22 Şubat)
TERELELLİ KOVA
Ruhsal dönüşüm


Ne yalan söyleyeyim, su ile ilişkisi çok sağlam temeller üzerine oturan ender burçlardan birisiniz. Her tür sıvıyla içli dışlı olmanız nedeniyle aynı zamanda gözyaşlarınız da ruhunuzun derinliklerinden eksik olmuyor. Ama gözünüzün içinde sünger olduğu için dışarı çıkması zor tabii. Ayağınızı yorganınıza göre uzatamadığınız gibi yorganı başınıza çekmeye çalışıyorsunuz. Tavsiyem, belediyelerin başlattığı kentsel dönüşümler gibi ruhsal dönüşümleri başlatmanız. Zodyak'ın aklı fezada olan deha burçlarından sabit fikirliliği kırmalarını beklemek en doğal hakkım. Bunu siz başaramazsanız kimse başaramaz. Haydi canlarım benim, göreyim sizi.

(23 Şubat-20 Mart)
SEFİL BALIK
Külahınız benden


Sizi sadece tavada kızarırken sevdiğimi bilirsiniz. O yüzden açık ve net olacağım: Her durum ve şarttan olumsuz olarak en çok etkilenecek burç sizsiniz. Bunu nasıl başardığınızı galiba asla anlayamayacağım. Karakterinizin sürekli rutubet içinde olmasından olsa gerek ne zaman size baksam gözlerim yaşarıyor. Hayatın gerçekleri karşısında böyle romantik davranma tripleri de ayrı bir yetenek ödülünü hak ediyor. O yüzden bu ay yanınızdan ağrı kesicileri ve kas gevşeticileri ihmal etmeyin derim. Bir de kendinize tanıdık bir psikiyatr bulsanız iyi olur. Her oltaya zıplama huyunuz sizi
Mazhar Osmanlık yapacak. Külahınız benden meraklanmayın.

BİZE ULAŞIN