Asabi Astrolog/Kasım

Asabi Astrolog/Kasım
Giriş Tarihi: 23.08.2024 13:33 Son Güncelleme: 23.08.2024 13:33
SAYI:95

(21 Mart-20 Nisan)
SABIRSIZ KOÇ
Davar-ül kurban hamburgeri


Davar-ül Kurban ekolünün çift boynuzlu sakinleri için öyle uzun uzadıya methiyeler dizecek değilim. Her işinizi sinsi ve kendi menfaatinize uygun şekilde yapmaya o kadar alışmışsınız ki şeytana pabucu ters giydirirsiniz valla. Bugünlerde yine dostlarınızı ihmâl edip kendi bencil kişiliğinize yakıt ikmali yapacağınız bir dönemdesiniz. Yine ortalıktan kaybolacaksınız. Hayırdır, benzinlikte hamburger yemek için 10 bin kilometre yol mu tepeceksiniz nedir? O kadar yorulmayın kuzum, köşe başındaki hamburgerciden davar etiyle yapılmış bir ıslak hamburger yemeniz kâfi. Gizli kapaklı işlere ne kadar meraklısınız böyle. Net olun net!

(21 Mart-20 Nisan)
UYUŞUK BOĞA
Kasımda Sığır-ül camış farklıdır


Her fırsatta öne çıkmayı, kendinizi övmeyi o kadar çok seviyorsunuz ki yanınızda nasıl hâlâ boy aynası taşımadığınıza şaşırıyorum. Gerçi size boy aynası da gerek yok. Çünkü siz karşınızdaki insanları boy aynası olarak kullanmaya alışmışsınız. Narsistlikten vazgeçip bol bol sinir sisteminize antidoksan etkisi yapacak nar yemenizi öneriyorum. Belki geçmeyen lekeleri sizin gibi inatçıları yola getirir. Sığır-ül camış familyasına dahil olduğunuz için ahvalinize kasım ayında bir nebze olsun farklılık gözlemlenecek. Enerjinin yükselişe geçeceği bu ay yeteneklerini kullanman için bir fırsat yaratacak ama sen bu enerjini evine alacağın yeni mobilyaları seçmekte kullanacaksın. Nato mermer nato kafalığa devam yani.

(21 Nisan-21 Mayıs)
DEDİKODUCU İKİZLER
Âdem-ül cüft-ü aynen, dolaşır tiz-i reftar olanın payine damen


Âdem-ül cüft-ü aynen burcunun hem erkeği hem dişisi bu ay pek bir stand by modunda maşallah. "Acele edenin işine şeytan musallat olur" düsturunu kendinize navigasyon olarak bellediğiniz için bir pinekleme dönemi içine gireceksiniz. Bu burcun erkeklerini ve kadınlarını ay boyunca aşırı yağlanma bekliyor. Hareketsizlik midenizde koca bir yağ kütlesine dönmüş ama sizin gibi sosyal medya düşkünlerinin bunun farkına varması söz konusu bile değil. Oturun ağabeycim, ablacım. Oturun ki aldığınız kilolar size yağ, kolesterol ve damar tıkanıklığı olarak geri dönsün. Üstüne üstlük rehavetinizin üzerine kaymaklı ekmek kadayıfı yiyerek duygusal tepkilerini dile getirme cehaletiniz nedeniyle ufukta spor salonu görünüyor. 30 Ekim'de başlayan Mars gerilemesi sizi de geriletmiş haberiniz yok.

(22 Haziran-22 Temmuz)
SARSAK YENGEÇ
Nezle kapıda mahluk-ül derya-ül böcekvariler


Hayatınız bu ay korku filmine döner ve bu seanslar sık sık tekrarlanırsa şaşırmayın ey mahluk-ül derya-ül böcekvariler! Bu ay kış burnunu Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağmurlu hava dalgasıyla göstermeye başladığında yandı gülüm keten helva moduna geçebilirsiniz. Zira bu aya kadar duygusallıktan iç çekip dururken bu ayla birlikte kapacağınız sümük-i daim hastalığıyla burnunuzu çekip duracaksınız. Duygusal hayatınızın ucu çıkmaz bir şose yola sapmış hâlde zaten uzun zamandır. Cep desen zaten delik! İş zaten nanay vaziyetlerinde. Ne yapacaksınız ne edeceksiniz bilemem. Ama yere düşen sararmış yapraklara bile gıcık olacağınız bu evrede, duygusal devreleriniz yanacak gibi. Bir süre ortalıkta gezinmemeniz menfaatiniz icabıdır.

(22 Temmuz-22 Ağustos)
KABADAYI ASLAN
Mahlukat-ül vahşi, bu ay pek yahşi


Boyunuzdan büyük işlere kalkışma azminize hayranım doğrusu. En olmadık zamanda en olmadık yanlış işlere girişme azminizi hangi retrodan alıyorsanız adres verin de biz de temin edelim. Son zamanlarda iyice vahşileştiniz. Meclis salonunda yıllık bütçe maratonunu bekleyen milletvekili gibi sinirli ve agresifsiniz. Elinize kazma versem kendinizi Ferhat zannedecek kadar da kibirlisiniz. Ama emin olun o kazmayla bırakın dağı delmeyi içine gireceğiniz çukuru bile zor kazarsınız siz. Ama tüm bunlara rağmen etrafından ziyade kendine odaklanır ve kendine zaman ayırabilirsen mebzul miktarda enerji biriktirebilirsin. O enerjiyle ne yapacağın ise tamamen sana kalmış mahlukat-ül vahşi canlarım.

(23 Ağustos-23 Eylül)
KURUNTULU BAŞAK
Nebatat-ül arpa vü yulaf, az iş çok laf


Kafanızı bozup ıskartaya çıkardığınız bilinciniz, incir çekirdeğini bile dolduramayacak ne kadar mesele varsa onunla iştigal etmeye devam ediyor yine maşallah. Şaşkın ördekten farkınız yok. Buna rağmen fuzuli gevezeliklerinizi hâlâ insicamla sürdürmenizi ne ben anlıyorum ne de etrafınızdakiler. Âlem boşluk kaldırmaz ama bu kadar boşluğu da hiç kaldırmaz. Kendi açtığınız çukura iki seksen uzanırsanız şaşırmam. Bu ay söz diyetine gireceğinize dair bana söz verirseniz gelecek ay iyi niyetlerimi üzerinize boca etme vaadimi gündeme alabilirim. Çok kuru lakırdı yapmaktan mülhem görüyorum ki turşu kuracak biber ve lahananız bile yok. "Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" şiarınca bu kışı zor atlatacaksınız.

(24 Eylül–23 Ekim)
DENGESİZ TERAZİ
Endaze-i kantar, boş boş bakar


Hay bin kunduz! Yine şaftınız kaymış! Tahterevalli gibi bir öyle bir böylesiniz yine. Bir otoyolda ilerliyorsunuz bir taşlı yola sapıyorsunuz. Üstelik bu durumun sizi germemesi de sinirime dokunuyor. Bir doktora görünseniz iyi olur kuzum. Bana kalırsa çenenizin gülmekten dolayı hiç kapanmamasının nedeni "Williams Sendromu" da olabilir. O da ne demeyin, internetten araştırın. Beyninizin denge talimatları silindiği için her şeyi ya güllük gülistanlık ya da içinden çıkılmaz bir hâlde görüyorsunuz. Peki bu duruma bir çare bulabilir miyim? Cevabı şiirde: "Arz-ı hâl etmeye cana seni tenha bulamam/ Seni tenha bulacak kendimi asla bulamam."

(24 Ekim–22 Kasım)
ZEHİRLİ AKREP
Hasat-ül zehr-i zıkkım, kepeklenmeye çare sabun-ül bıttım


Nasıl bir burca sahipsiniz ki adınız bile insanı korkutmaya yetiyor. Tamam, akrep olan siz değil burcunuz ama sizin de başınızda kavak yelleri esiyor sevgili hasat-ül zehr-i zıkkım burçdaşlar. İnsana saç-baş yolduran bir kıskançlığınız ve yıpratıcı bir kişiliğiniz var. Kafanızdaki kepek sorunundan bile yakınınızdaki bir insana bile hayatı zehir zıkkım edecek bir burun dikliğiniz var. Kepeğiniz varsa bıttım sabunu kullanın yeter yani, ne bu şiddet bu celal? Ama kime diyorum di mi? "İdrâk i meâli bu küçük akla gerekmez / Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez" diyor ve sizi kendinizle baş başa bırakarak huzurunuzdan çekiliyorum.

(23 Kasım-21 Aralık)
PALAVRACI YAY
Silah-ül zemberek, size hedef gerek


Allah hedefinize giren insan evladının yar ve yardımcısı olsun sevgili silah-ül zemberek burçları. Kimseyle kıyaslanamayacak kevgir ruhunuz yine akışkan ve yapışkan özellikleriyle kasım ayında podyumda gezinen manken misali arz-ı endam ediyor. Modacı olsanız keder kreasyonu ortaya çıkarır, senarist olsanız trajedi şahikası olursunuz. Bardağın boş tarafına odaklanıp onu zehir niyetine içme fütursuzluğunuz yakanızı ne zaman bırakır bilmiyorum ama sürekli bu ruh hâlinde salındığınız için önünüze çıkan fırsatların bir fırsat olup olmadığını anlayamıyorsunuz bile. Neyse ben yine lafımı ortaya koyayım da siz ne yaparsanız yapın: Et tekraru ahsen velev kane yüz seksen.

(22 Aralık-20 Ocak)
DİKKAFALI OĞLAK
Davar-ül sakal-ı sivri, bırakın aktivistliği


Kendinizi yaptığınız her işin merkezinde görme huyunuz inatçılığınızın mütemmim cüzü gibi sevgili davar-ül sakal-ı sivri kardeşlerim. Üzerinize vazife olmayan ve anlamadığınız işlerde dahi öne atılmanız nasıl bir yüreğe sahip olduğunuzu gösteriyor bilmiyorum ama böyle dengesiz bir skalada ilerlersen korkarım ki kendinizi Almanya'daki iki iklim aktivistinin müzedeki Claude Monet'in Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tablosuna patates püresi fırlatır hâlde bulabilirsiniz. Biraz relax ya! "Âhü zi tü âmuht be hengâm-ı devîden / Ram kerden ü üsfâden ü vâpes nigerîden" diyerek ceylanın seke seke koşup ürkek durmasını ve dönüp arkasına bakmasını senden öğrendiğini ima ediyorsun ama bazen kazın ya da davarın ayağı hiç öyle olmayabilir. Bu ay sakinlik moduna geçmeniz menfaatiniz icabıdır.

(21 Ocak–22 Şubat)
TERELELLİ KOVA
Boşa akan damacanalar


Hayata karşı hiç adil değilsiniz sevgili damacanalar! Gerçi size bıraksam hayatın size karşı adil olmadığını söyleyip kafa ütüleyeceksiniz. Dengesizlik ve saplanıp kaldığınız her şeyi abartma duygunuzu gezegeninizi etkileyecek Satürn bile düzeltemez. Hafiza-i beşer nisyanla maluldur lafı sizin için söylenmiş olmalı. Beyin damacananızda o kadar çok fikir birikiyor ki bunları kullanmadığınız ya da israf ettiğiniz için alttan akıp gittiğinin farkına bile varmıyorsunuz. Ama bu sizin gibi enaniyet sahibi damacanalar için sorun mu, elbette değil. Siz şunu mırıldanmaya devam edin canlarım: "Kimseden ümmîd-i feyz etmem, dilenmem perr ü bâl / Kendi cevvim, kendi eflâkimde kendim tâirim." Aynen aynen.

(23 Şubat-20 Mart)
SEFİL BALIK
Mahsulat-ı derya, bu ne hâl ya?


Zodyak'ın en anlaşılmaz erkek ve kadınları nedense siz mahsulat-ı deryalardan çıkıyor. Öyle her oltaya takılarak astroloji dünyasına külahı bile ters giydirebilecek sürpriz yumurtalar gibisiniz. Sizden korkulur valla. Zaten sessiz hâliniz, beni fırtına öncesi sessizlik gibi her daim mütemadiyen ürkütmüştür. Barika-i hakikat müsademe-i efkârdan doğar lakin sizde fikir kırıntısı olmadığı için ancak bu ay bolca buğulamalık palamut çıkar. Jüpiter'in burcunuza konuk olması ruh durumunuzun iyileşeceğine değil onu da yanınıza çekip ağlatacağınız anlamına geliyor. Ab-ı çeşm hâlinize acıyacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yılın son ayına kadar toparlanacağınız ümidimi kaybetmek üzereyim. Şaşırtın beni ey mahsulat-ı deryalar!

BİZE ULAŞIN