Asabi Astrolog/ Şubat

Asabi Astrolog/ Şubat
Giriş Tarihi: 11.09.2024 11:21 Son Güncelleme: 11.09.2024 11:33
SAYI:98

(21 Mart-20 Nisan)
SABIRSIZ KOÇ
Kendinizi yapılandırın


Ateş grubunda olmanız nedeniyle bu ay üzerinize fazla yüklenmeyeceğim. Zaten sıkıntılı ve gergin kişiliğiniz sebebiyle yanacağınız kadar yanmışsınız. Postu deldirmeniz an meselesi sevgili Koç'lar. Sizin için önereceğim tek ilham kaynağı, geçen ay açıklanan Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması modelini kendiniz için örnek almanız. Yani geçmişinizde kişiliğinizde hasar bırakan tüm arızaları silip üzerine sünger çekmeniz ve ana kişiliğinizin borcunu ödemektir. Böylece tarhiyata muhatap olamayarak zayiattan kurtulabilirsiniz. Kendinizi tez elden yapılandırın, göreyim sizleri.

(21 Mart-20 Nisan)
UYUŞUK BOĞA
Hımbıl entelektüeller sizi!


Ortamlarda entel-dantel görünmeyi ne kadar da seviyorsunuz ya! İncir çekirdeğini doldurmayan meseleler üzerinde atom çekirdeğinden bahseder gibi bahsetmeniz ve dikkatleri üzerinize çekme konusunda elinize su döken olmaz. Başınızda sürekli kavak yelleri esen insanlar olarak ortamlarda caka satacağınız iki-üç bilgi de ben vereyim ki boynuzunuz parlasın: İnsanoğlu tekerlekli bavulu icat etmeden önce Ay'a ayak basmıştır. Piramitlerin yapımı esnasında mamutlar dünya üzerinde yaşamaktaydı. Nasıl bilgiler ama iş görür di mi? Ha bir tanesini az kalsın unutuyordum. Tembellik kalıtsal bir özelliktir. Ne yapsanız faydası yok yani.

(21 Nisan-21 Mayıs)
DEDİKODUCU İKİZLER
Dedikodudan entelektüellik çıkmaz


Astrolojik gidişatınızı düzeltmek için bırakın gezegenlerin açılarını hesaplamayı buradan kalkıp Ay'a çıksanız iki yakanız bir araya gelmez. Altılı masanın çatırdayıp duran çatı adayı gibisiniz. Herhangi bir konuda net olamayıp, lafı ebeleyip geveleyerek entelektüel kasılmalara duçar olmanız hakikaten kabak tadı veriyor artık. Sorun cahil olmanız değil kendinizi lim zannetmeniz canlarım. İç sıkıntınızı EYTli olduğunuzda alacağınız maaşı hesaplarken geçirebileceğiniz gibi huşu içinde televizyon dizilerini takip ederek de yok edebilirsiniz. Dedikodudan entelektüellik çıksaydı ortalıkta komşu teyze kalmazdı.

(22 Haziran-22 Temmuz)
SARSAK YENGEÇ
İçiniz çıkmaz sokak


Ağlarken gülen, otururken yorulan, yemek yerken acıkan, severken nefret eden, kavuşurken ayrılan, susarken bağıran, doğru konuşurken bile nasıl oluyorsa yanlış konuşmayı beceren başka insan evladı var mı acaba yeryüzünde? Arkadaşım yıldızınıza meteor mu çarptı, Güneş ışığından fazla mı uzaktasınız nedir yani bu hâliniz? Zekânız mı yok, tahtanız mı eksik? Labirent gibi insansınız, içiniz çıkmaz sokak. Bu gidişle en yakın dostunuz antidepresan olur söylemiş olayım. Ya kendinize bir an evvel çeki düzen verin ya da kulağınızı çekecek birini bulun.

(22 Temmuz-22 Ağustos)
KABADAYI ASLAN
Az ötede kükreyin


Şu sizde var olan en hızlı laf sokma hasletini edebiyatla perçinleseydiniz sizlerden değme entelektüeller çıkardı. Ama kuyruğunuzu boşluktaki sineklere, yelenizi caka satmak için salladığınız için ciddi ortamlarda sizi sallayan da pek çıkmıyor hâliyle. Kendinizle o kadar meşgulsünüz ki apartmanda yangın çıksa dışarıya hangi elbisemi giyip de çıksam diye düşünürsünüz. Grip salgınından hasta olup yatağa düşseniz nazara geldiğinizi zannedersiniz. Kusura bakmayın benden uzakta kükreyin, bir süre sesinizi duymak bile istemiyorum.

(23 Ağustos-23 Eylül)
KURUNTULU BAŞAK
Yükseleniniz tansiyon


Sizin hayrınızdan da şerrinizden de uzak durmayı kendime öncelikli bir vazife bilirim sevgili vesveseli kardeşlerim. Dostluğunuz ve düşmanlığınız arasında bir fark görmüyorum çünkü eksi ve artı kutuplarınız sürekli temas halinde olduğu için sık sık aküyü boşaltma ihtimaliniz yüksek. Mevcut halinizle bu ay size bir müjdem olamaz. Sizin yükselen burcunuz filan da yok, boşuna araştırmayız. Sizde sadece tansiyon yükselir bu kafayla. Onu da tamir etmek mümkün değil işte. Dünyada çip krizi var, biraz beklemeniz gerekecek.

(24 Eylül–23 Ekim)
DENGESİZ TERAZİ
Senaryoyu bırak, kendine odaklan


Kafasında senaryolar yazarak buna inanan ve o senaryoları oynayıp kendini üzen başka varlık yeryüzünde var mıdır acaba? Terazinizin kefesinde gizli bir balık burcu yaşıyor olabilir mi? Bu kadar nazik ve adaletli olup da bu kadar kararsız ve dengesiz olmayı becermek ayrı bir maharet gerektiriyor. Her türden iltifatı hak etseniz de size iltifat etmekten kendimi alıkoyacağım. Çünkü cozutmanız o kadar kolay ki beyninizin contaları çok çabuk yanıyor. Ama en sevdiğim özelliğiniz ne biliyor musunuz? Gerçekten çok güzel içinize atıyorsunuz. Aferin.

(24 Ekim–22 Kasım)
ZEHİRLİ AKREP
Paşa gönlünüze selamlar


Sizin hayatınıza yön verecek gezegen ve transit açıları incelemek zaman kaybından başka bir şey değil. Çünkü benim bildiğim ve sizin de çok iyi bildiğiniz akrep burçlarının hayatına yön veren üç değişmez huyu var: Paşa gönülleri, burunlarının diki ve canlarının istediği… Bunların etrafınıza dokunmadığı sürece bir zararı yok. Ama Allah radarınıza girmekten düşmanımı uzak tutsun. Kinci biri değilsiniz ama canınızı acıtan insanların hiçbir şey olmamış gibi hayatlarını sürdürmelerine tahammül edememek gibi iflah olmaz bir huyunuz var. İşte asıl yorucu olan bu. Düzelir misiniz? Sanmam…

(23 Kasım-21 Aralık)
PALAVRACI YAY
Yaylanın


Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, her daim Yay kalmayı seçenler, Yay olmakla övünenler! Boşuna övünmeyin, zira bu ay mental bir temizlik yapmak ve sahip olduğunuz konfordan çıkmanın vakti. Çünkü ne yapsanız da hayata başka türlü başlangıç yapmanızı sağlayacak olan Kova yeniayı ile başkalaşacaksınız. Çünkü siz artık siz değilsiniz. Yeni bir yol bulmanız gerektiğinin farkına varacak ve Yaylığınızdan uzakta mutlu ve mesut zamanlar geçireceksiniz. Güneş ve Satürn'ün de Kova burcunda kavuşacak olması hayatınızdaki yeni disipline ışık tutuyor. Ama, fakat, lakin şubat dediğin kısa ay, bu da gelip geçer. Sizde zaten hiçbir şey kalıcı değil. Yaylanın şimdi!

(22 Aralık-20 Ocak)
DİKKAFALI OĞLAK
Kant'sal Dönüşüm


Hayat dediğimiz şey dönüşümlerden ibarettir sevgili Oğlaklar. Şehirler bile bir süre sonra yorulur ve kentsel dönüşüm yapılır. Yani? Yanisi, şu kısacık hayatta bu kadar dikkafalılığın âlemi yok. Siz yalnız değil tek başınasınız. Hiç olmazsa bu biricikliğinizden faydalı bir şeyler çıkarın kendinize. Madem yalnızlıktan beslenmeyi bu kadar çok seviyorsunuz kendi ruhunuza Kant'sal dönüşüm filan yaptırınız, felsefe üretiniz. Elinizin tersiyle çarpmayı bildiğiniz kadar avuç içiyle sevmeyi de öğrenmenizi tavsiye ederim.

(21 Ocak–22 Şubat)
TERELELLİ KOVA
Bu ay torpillisiniz


Hadi yaşadınız, şubat ayı size emanet sevgili Kovalar. 1 Şubat itibariyle Kova burcunda gerçekleşecek yeniay sadece sizi değil diğer tüm burçları etkileyecek. Pöh! Benimki de laf mı yani, siz bunun her ay gerçekleştiğine inanıyorsunuz zaten. Sizdeki bu özgüven patlaması bu ay borsada olsa hisseleriniz inanın tavan yapardı. Ama bu ukalalığınıza rağmen size bu ay fiske dokundurmayacağım. Çünkü herkesin içine bir şeyler döktüğü kovanın içini kimseye dökememesi beni yumuşatıyor. Siz bir duvar yazısı olsaydınız muhtemelen şu olurdunuz: O da sevecekti. İşi çıktı demek ki, yoksa kesin severdi!

(23 Şubat-20 Mart)
SEFİL BALIK
Atar yapmayın


"Şu merdiven altı güzelmiş, keşke ağlayacak bir şeyim olsa" diye dertlenip duracağınıza biraz silkinin arkadaş ya! Her ay sizin ruh durumunuza işaret etmekten feleğim şaştı. Tamam anladık Balıklar içine atar atar atar, sonra bir bakmışsınız atar yapar hâle gelmiş. Ki bu ay tam olarak böyle gergin bir dönemden geçiyorsunuz. Ama dikkatinizi çekerim, balık sezonundayız, gereksiz atarlar yaparak ağa takılmayasınız. Zaten hayalperest aklınız bir karış havada, bari kendiniz tavada olmayın.

BİZE ULAŞIN