4. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

4. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali
Giriş Tarihi: 4.11.2014 12:38 Son Güncelleme: 27.11.2014 17:11
SAYI:07Kasım 2014
‘Herkes için adalet’ diyerek yola çıkan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi gelenekselleşen ‘4. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’ kapsamında bu yıl mülteciler için adalet arıyor. Akademi ve sinema dünyasının bir araya geldiği festivalde 'adalet' ve 'göç' temalarını işleyen birbirinden kaliteli yapımlar İstanbul Rex ve Atlas Sinemalarında izleyicilerle buluşacak. Festivalde yarışma filmlerinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez gösterimi yapılacak 30 film de yer alıyor.

Festival kapsamında, film gösterimleri dışında paneller de düzenlenecek. 6 Kasım'da başlayıp 13 Kasım'a kadar devam edecek olan festival boyunca tüm paneller Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi'nde herkese açık ve ücretsiz olacak. Festival ayrıntılarına icapff.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Geçiş / TransIt
Tehdit altındaki hayatların konu edildiği genç yönetmen Hannah Espia'nın Geçiş filmi, aile olmanın ve gurbette yaşayan insanlar için bir yabancı olmanın ne demek olduğunu irdeliyor.
İsrail hükümeti göçmen işçilerin çocuklarını sınır dışı etmeye başlayınca, hizmetçilik yapan ve vizesinin süresi dolmuş Janet, asi bir yapıya sahip kızı Yael'i ve ona emanet edilmiş olan dört yaşındaki Joshua'yı korumak için çırpınır. Film ayrıca Tel Aviv'de yeni bir hayata başlamak üzere Janet'in yanına gelen genç kadın Tina'nın da hayatını anlatıyor.

Muson Atışları / Monsoon Shootout
İlk görevine çıkan Adi adındaki acemi polis, hayatını tamamen değiştirecek bir karar vermek zorunda kalır: Ateş etmeli mi yoksa etmemeli mi? Filmde, Adi'nin verdiği karar doğrultusunda ortaya çıkan üç senaryo sunulmaktadır. Her kararı Adi'yi ahlaki değerlerinden ödün vermesini gerektirecek bir yolculuğa sürükler. Filmin sonunda hem Adi hem de izleyici her seçimin bir bedeli olacağını anlayacaktır.
Amit Kumar'a pek çok ödül ve prestij kazandırmış Muson Atışları, bir kişinin yaptığı seçimlerin, diğerlerinin hayatları üzerindeki etkisini göstermektedir.

Abu Ghraib'in Çocukları / Boys of Abu Ghraıb
Abu Ghraib'in Çocukları filmi ile ilk yönetmenlik, ilk yazarlık ve ilk oyunculuk deneyimini sergileyen Luke Moran, Irak'ın en ünlü hapishanesi Abu Ghraib'de görevli asker Jack Farmer'in yaşadıklarını anlatmaktadır.
Bir tutukluya karşı sert teknikler kullanması için üstünün yaptığı baskılara maruz kalan Jack için savaşma arzusu, kendisini kırılmanın eşiğine getirecek bir gerçek avına dönüşür. Kanlı Elmas ve Son Samuray'ın yapımcılarının sunduğu bu dramatik savaş gerilim filmi, 2004 yılında dünyada büyük etki yaratan gerçek olaylardan uyarlanmış.

Mateo
Kolombiyalı yönetmen Maria Gamboa'nın filmi Mateo, amcası tarafından dükkânlardan haraç toplamaya mecbur bırakılan ve bu parayla annesine yardımcı olan 16 yaşındaki bir çocuğun zorlu hayat mücadelesini anlatmaktadır.
Amcası tarafından verilen bu haram paraya muhtaç olan Mateo, kendini ispat etmek için yerel bir tiyatro grubunun içine sızmayı kabul etmek zorunda kalır. Bir yandan tiyatro grubundaki üyelerin yaratıcı yaşam tarzıyla büyülenirken, bir yandan da amcasının ısrarlarıyla oyuncular hakkında suçlayıcı bilgiler bulmaya çalışır. Üzerinde büyük bir baskı olan Mateo'yu zor kararlar beklemektedir.
BİZE ULAŞIN