Ebru teknesinde canlanan kâğıtlar
Lise eğitimini Kadıköy Anadolu Kız Meslek Lisesi El Sanatları bölümünde tamamladıktan sonra iki yıl kadar sanattan uzaklaşarak Turizm ve Otelcilik bölümünde okumuş. Sonrasında başlayan sanat çalışmaları hız kesmeden devam etmiş.
Hoşhaber, 2001-2003 yıllarında Ressam Mahinur Akkuş Atölyesi'nde temel sanat ve yağlı boya eğitimi, 2007-2009 yıllarında İSMEK'te Berrin Çakin Güç'ten minyatür, Fatih Belediyesi'nde Dilek Yerlikaya'dan tezhip, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda Hikmet Barutçugil'den de ebru dersleri almış.
Daha ziyade klasik-geleneksel çalışmalara bağlılığından bahseden genç sanatçı, özgün çalışmalar ortaya çıkarmak için de çabalıyor. Diğer uğraşılarına göre ebrunun yeri ve değeri ise çok başka… Yolun çok başında olduğunu düşünen Şebnem Hoşhaber, ebru sanatında hiçbir zaman nokta vuruşu diye nitelendirebileceği eserler olamayacağını, ebrunun Allah ile kişinin arasında olan ilahi bir güçle çıkan eser olduğunu söylüyor. "Rabbim nasıl ki her canlıya ayrı bir şekil, bir güzellik veriyorsa, o anda suya nakşedilen desenler de rabbinle olan bağının, mutluluğun, üzüntünün, düşüncelerin yansıması. Dolayısıyla ebru teknesinden çıkan kâğıdımızın ruh yapısı farklıdır ve hepsinin ayrı ayrı kendine has özellikleri vardır."