'Fragmanlar', 'Tabedilmemiş Yaslar' ve 'Bir Şemsiyenin Yolunu Kaybetmesi' olmak üzere üç bölüm ve 18 şiirden oluşan kitap toplam 72 sayfa. Süleyman Çelebi'nin Vesîlet'ün- Necât'ından bir bölümle başlayan kitap, 'tüm kapıcı çocuklarına, sevip de kavuşamayanlara, kalplerdeki bir türlü dolmayan o çatlaklara, İmam Ali'nin ağladığı kuyulara ve hiçbir kadraja giremeyenlere' ithaf edilmiş.
Güven Adıgüzel'in ikinci şiir kitabı olan Kadraj Hataları, 'İnsanı anlamakla meşgulüz, üstelik görünürde hiç ipucu da yok' alt başlığını taşıyor. Kitaba ismini veren şiirde "Bu gelen Rönesans mı dersin yoksa sevgilim?/ Kadraja giriyorsak, yaşasın!" diyen yazar, 'Sınavda Çıkmayacak Sorular' şiirinde ise modern hayatı eleştiriyor. "Yemeklerden sonra pişman oluyorlar, kravat takıyorlar, az seviyorlar/ Âşık olamıyorlar, çok şişmanlıyorlar ve hiç gülmüyorlar/ -Manavlar da şiire inansın diye kırmızıydı belki elmalar-/ Elmalar deyince aklıma annem geliyor ve taksitli sancılar/ Bir yanağın elma oluşunu/ Devrik cümlelerle düşünüyorum…/ Sigortalı bir işe girmeden âşık olunmuyor."
Güven Adıgüzel'in Son İstasyon dergisiyle başlayan edebiyat serüveni sağlam adımlarla devam ediyor. Kadraj Hataları kitabında, kadraja giren şiirler bulacaksınız.
Güven Adıgüzel :: Kısa Cevap
1. Neden yazıyorsunuz?
Şahit olmak için, anlamak için, iletişim kurmak için, temas etmek için, selam vermek için, tanımak için, söz'ün hatırı için. Bunların hiçbiri ve her biri için. Yazmasaydım çıldırmazdım ama.
2. Yazarken kullanmayı sevmediğiniz kelimeler?
Bağlaçlardan çok hoşlanmıyorum, Niçe (Nietzsche) yazamıyorum tabi bir de.
3. Kullanmaktan vazgeçemediğiniz kelimeler?
Keder, hançere, coğrafya, toprak, gam, insan, yol, kader.
4. Şu an okuduğunuz kitap?
Geleneğe İhanet / Modernitenin Manevi Krizi - Harry Oldmeadow
5. Çocukluğunuz nerede geçti?
Çok azı İstanbul'a rastlasa da, tamamına yakını İzmir dolaylarında.
6. Sizi ne mutlu eder?
Allah'ın dikkatini çekmeye çalışan insanların varlığı ya da çok sağlam bir kütüphane.
7. Hevesinizi ne kırar?
Hevesim kolay kırılmaz, ama kişisel hukuka riayet edilmemesi her zaman canımı sıkar.
8. Kim olmak isterdiniz?
Böyle iyi.
9. En sevdiğiniz huyunuz?
Sonuna kadar savaşırım, her durumda 'bir çaresine bakılır'da ikamet etmeye çalışırım.
10. En sevmediğiniz huyunuz?
Dağınık ve savruk biriyim.
11. Sizi anlattığını düşündüğünüz bir kelime?
Hatır.
12. Şu kelimeler size ne ifade ediyor?
Kılavuz: Kalp.
Hayat: Gurbet, sürgün, deplasman.
Sır: İnsan.
Kader: Yol.
13. En mutlu olduğunuz an?
'Evet' cevabı aldığım an… İlk çıkardığım derginin tiraj raporunu gördüğüm an, Bozcaada'ya yerleşme kararımın vuku bulduğu an, İlhan Mansız'ın Senegal'e gol attığı an. Anlar ve ahlar, hayat böyle.
14. Gerçekleşmesini beklediğiniz hayaliniz?
Ölümün olduğu yerde az konuşmakta fayda var ama iyi bir film çekmek isterim.
15. Son cümleniz olduğunu bilseniz, yazacağınız cümle ne olurdu?
Hüve'l-baki
GÜVEN ADIGÜZEL KİMDİR?
1983 İzmir doğumlu. Bozcaada'da ikamet ediyor. 2006-2012 yılları arasında arkadaşlarıyla Son İstasyon, ÇETE ve Racon dergilerini çıkardı. 2010'da ilk şiir kitabı Kimse Kıpırdamasın, 2012'de ilk deneme kitabı Yoksulluk Şarkıları ve 2014'te ikinci şiir kitabı Kadraj Hataları yayınlandı. Yazı ve şiirleriyle muhtelif matbu ve dijital mecralarda yer almaya devam ediyor. Kendi deyimiyle; bir müddet dünyada.