Beyza Hasibe Aydın: Gezgin Eşek'in Oyun Atlası “52 ülke, 52 oyun, 1 eşek.”

Gezgin Eşekin Oyun Atlası “52 ülke, 52 oyun, 1 eşek.”
Giriş Tarihi: 13.12.2017 11:30 Son Güncelleme: 13.12.2017 11:30
Gezgin Eşek bir gün çantasını alıp dünyayı gezmeye koyulur.

Gezgin Eşek bir gün çantasını alıp dünyayı gezmeye koyulur. Yılın her haftası bir ülkeyi ziyaret eder ve gittiği her ülkenin çocuklarıyla o yöreye özgü bir oyun oynar. En sonunda da yaşadığı maceraları ve öğrendiği oyunları diğer insanlarla paylaşmak için bu kitabı yazar. Kendine has eğlenceli üslubuyla 52 ülkenin tarihinden, kültüründen, mimarisinden, doğal güzelliklerinden kısaca bahsedilen bu kitabın sonunda bizi dev bir harita ve 52 ülkenin çıkartmalarının yer aldığı bir çıkartma sayfası bekliyor.

Amerika, Japonya, Filistin, Rusya, Hollanda, Suriye, Meksika, Tanzanya, İngiltere, Endonezya, Etiyopya, Fransa, Norveç, Kenya, Haiti, Peru gibi dünyanın birçok ülkesini anlatan Gezgin Eşek'in Oyun Atlası, çocuklara farklı kültürleri, coğrafyaları, medeniyetleri mizahî bir üslupla anlatmanın yanı sıra, neşenin evrenselliğini göstermek amacıyla hazırlandı. Oyun Atlası hem bir gezi rehberi, hem bir oyun ansiklopedisi, hem neşeli bir macera özelliği taşıyor.

Saide Nur Dikmen :: KISA CEVAP

01. Yazı yazmanın sizdeki karşılığı nedir?
İyi hissetmek, mutlu olmak ve eğlenmek.

02. Yazarken kullanmayı sevmediğiniz kelimeler?
Kendim yazarken değil de, editörlüğünü yaptığım kitaplarda gözüme ilk takılan kelime "aslında" oluyor. Sakince diğer kelimelerin yanından uzaklaştırıyorum onu.

03. Kullanmaktan vazgeçemediğiniz kelimeler?
"Daha." Sanırım bu kelimeyi günlük konuşmalarımda da çok kullanıyorum. Yoksa oğullarımın ilk kelimelerinden birisinin "daha" olmasının daha mantıklı bir açıklaması olamazdı.

04. Şu an okuduğunuz kitap?
Ceylan Taş-İyiyim, Oturuyorum.

05. Çocukluk deyince aklınıza neler geliyor?
Kıkır kıkır gülmek.

06. Hevesinizi ne kırar?
Yaptığım işe çok karışılması.

07. "O iş öyle olmaz" diyebileceğiniz ilk şey ne olurdu?
Hiçbir konuda böyle bir iddiam yok.

08. Mesleğinizin en iyi yönü nedir?
İşimi çok severek, eğlenerek ve çoğu zaman yeni şeyler öğrenerek yapıyorum. Daha da iyisi çocukluğumdan beri en iyi bildiğim işe sahibim. Çok şükür.

09. En çok eleştirdiğiniz yönünüz?
Beklentilerimi çok yüksek tutuyorum. Sonrasında yaşadığım hayal kırıklığını ise hiç sevmiyorum. Benden uzak dursun o hâl.

10. Sizi anlattığını düşündüğünüz bir kelime?
Heyecanlı.

11. Şu kelimeler size ne ifade ediyor?
Kılavuz: Aile.
Gerçek: Anne.
Yol: Karadeniz.
Fotoğraf: Hatıralar.
Özgürlük: Sükunet.
Komik: Çocuklar.

12. En mutlu olduğunuz an?
Ailece yapılan kahvaltılar.

13. Gerçekleşmesini beklediğiniz hayaliniz?
Daha fazla yazmak, okumak ve öğrenmek.

14. Son cümleniz olduğunu bilseniz, yazacağınız cümle ne olurdu?
Ne yazacağıma bir türlü karar veremezdim.

Saide Nur Dikmen KİMDİR?

1988'de İstanbul'da doğdu. Çocukken okula gitmemek için türlü bahaneler uydurur ve evde kitap okumak için elinden geleni yapardı. Ortaokuldan sonra bir yandan liseyi dışarıdan okudu, bir yandan da hafızlık yaptı. Üniversitede Davranış Bilimleri okudu. Kitapların kamera arkasında olmak istediğine karar verince çocuk kitapları editörlüğüne başladı. TRT Çocuk, İyilik Postanesi gibi birçok çocuk dergisinde yazdı. Hâlâ editörlük ve yazarlık yapmaya keyifle devam ediyor. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde okuyor.

BİZE ULAŞIN