Gamze Tuna: Haziran Ajandası/ Haziran 2017

Haziran Ajandası/ Haziran 2017
Giriş Tarihi: 15.6.2017 14:21 Son Güncelleme: 15.6.2017 17:21
Gamze Tuna SAYI:36Haziran 2017

FUAR

36'ncı Kitap ve Kültür Fuarı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle Beyazıt Meydanı'nda buluşacak.

Her yıl yoğun bir ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, dünyaca ünlü yazarların kitaplarına sahip olma ve Türkiye'de basımı gerçekleşen kitapları uygun fiyatlara alma imkânı bulacak. Fuara, aşina olduğumuz ve geniş okuyucu profiline hitap eden 180 yayınevi katılıyor. Aynı zamanda 36'ncı Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında ramazan sohbetleri, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde İstanbulluları ağırlayacak.

Tarih 15 Haziran'a kadar
Yer Beyazıt Meydanı/Fatih/İstanbul

İFTAR

Sokak İftarı
Tarih
17 Haziran
Yer Fatih Cami Avlusu/Fatih/İstanbul

DİNLETİ

Serdar Tuncer
Sunuculuğunu yaptığı programlarla adından sıkça söz ettiren Tuncer, Yolumuz Aşk Yoludur adıyla bir albüm çıkardı. Albümde Yunus Emre, Mevlânâ Celaleddin Rumi, Necip Fazıl gibi ustaların şiirlerini seslendiriyor. "Kaliteli olacağı hususunda tereddüdümüz vardı. Bu sebeple beklettik. Zahirî manada gecikmiş olabiliriz ama şimdi tam vaktiydi" diyen Tuncer, bu albümü vakti geldiğini düşününce hazırlamış.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu ramazan etkinlikleri programı kapsamında albümünü beğeninize sunmak isteyen sanatçı sizleri etkinliğine bekliyor.

Tarih 23 Haziran/23.30
Yer Maltepe Sahili/Maltepe/İstanbul

GÖSTERİ

Fatih Musiki Grubu İle Sema


Tarih 28 Haziran/23.40
Yer Sultanahmet Amfi Tiyatro/Fatih/İstanbul

ETKİNLİK

Eyüp Pierre Loti sahur gezmeleri


Sultan tacı misali bilezikler gibi ışıldayan minareleri bağlayan ışıltılı mahyalar ramazan ayının habercisidir… Arnavut kaldırımıyla bezeli, havagazıyla çalışan sokak lambaları arasında dolaşmak artık sadece bir hayalden ibaretse de, eski zaman ramazanlarını yâd etmek, üstelik hayal tadında bir gece yaşamak için 'Ramazanda Sahur Gezmeleri'ne katılabilirsiniz.
Pierre Loti Kahvehanesi, Akar Çeşme Hamamı, Şah Sultan Haziresi, Zal Mahmut Paşa Camii, Silahi Mehmet Paşa Camii ve Haziresi, Zâl Mahmut Paşa Medresesi, Kalenderhane Tekkesi, Nakkaş Hüseyin Paşa Türbesi ve İstanbul'un daha birçok güzelliğine doyacağınız bir sahur programı Bilgi İstasyonu'nda sizleri bekliyor olacak.

Tarih 10 Haziran/22.00
Yer Bilgi İstasyonu/Harbiye/İstanbul

KONSER

Grup Genç


Tarih 19 Haziran/23.30
Yer Maltepe Sahili/Maltepe/İstanbul

KONSER

Asım Akkuş


2006-2007 yıllarında, eğitim gördüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni temsilen katıldığı ezan yarışmalarında, Ankara ve Türkiye birinciliklerini kazanan Asım Akkuş, kariyerine musiki ile devam etmiş ve Ankara İlahiyat Fakültesi Şefi Fatih Koca'nın yönetimindeki Tasavvuf Musikisi korosunda solist olarak görev almış. Ardından Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği Gençlik Korosu'na giren sanatçı, halen bu koroda solist ve neyzen olarak görev yapıyor. Güzel sesiyle ruhunuzu dinlendirecek olan sanatçı musiki çalışmalarını 24 Haziran'da Sultanahmet Meydanı'nda sizlerle buluşturacak.

Tarih 24 Haziran/23.40
Yer Sultanahmet Amfi Tiyatro/Fatih/İstanbul

SÖYLEŞİ

Talha Uğurluel


Tarih 26 Haziran/23.40
Yer Sultanahmet Amfi Tiyatro/Fatih/İstanbul

BİZE ULAŞIN