Zeynep Ölçen: Portrelerin Halleri

Portrelerin Halleri
Giriş Tarihi: 5.4.2016 12:12 Son Güncelleme: 5.4.2016 14:40
Zeynep Ölçen SAYI:23Nisan 2016
Nisan ayı sergi etkinlikleri... Açıkekran Levent'in ilk sergisi, resim sanatının en eski türlerinden biri olan 'Portre' resmine güncel bir yaklaşım sunan Portrelerin Halleri oldu. Ali Akay küratörlüğündeki Portrelerin Halleri sergisi, farklı nesillerden beş sanatçıyı bir araya getiriyor.

1950'lerden Şükriye Dikmen, 1970'lerden Yusuf Taktak, 1980'lerden Seza Paker, 1990'lardan Taner Ceylan ve 2000'lerden Leyla Gediz; pentür, fotoğraf ve video işleriyle sergide yer alıyor. Seza Paker, fotoğraflarıyla portreyi bir 'temsil ilişkisi' içerisinde ele alırken, Taner Ceylan ve Yusuf Taktak otoportreleri ile portre sanatı geleneğine gönderme yapıyor. Sergide, iki farklı medyumu işinde bir arada kullanan Leyla Gediz ve bellekle hesaplaşan soyutlamasıyla Şükriye Dikmen, başarılı bir kürasyonla bir araya geliyor.

Tarih 16 Nisan'a kadar
Yer Açıkekran Levent/İstanbul

Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar

Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar sergisinde, Özge Enginöz, Arzu Kıraner, Romina Meriç, Işık Özçelik, Dinçer Özüarap, Burhan Üçkardeş ve Süha Zaimoğlu'nun işleri aracılığı ile yalnızlığın varoluşsal sorunsalı ve bu sorunsalın yarattığı ikilem inceleniyor.

Sergide yer alan fotoğraf, desen, resim, kolaj, heykel ve neon gibi farklı tekniklerle üretilmiş eserler, yaşadığımız dünyaya dair tekinsiz bir aidiyet ve yabancılaşma hissi arasındaki gerilimi ortaya koyuyor. Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar sergisinde işlenen yalnızlık teması, insan olma duygusunun en derinindeki gerçekliği olarak karşımıza çıkıyor.

Tarih 3 Mayıs'a kadar
Yer Galeri 5/Ümraniye/İstanbul


Mülksüz

Tarih 22 Nisan'a kadar
Bilgi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi/İstanbul

Ersin Alok-Retrospektif Sergisi

Tarih 20 Haziran'a kadar
Yer İstanbul Fotoğraf Müzesi/Fatih/İstanbul
BİZE ULAŞIN