Asabi Astrolog / Kasım

Asabi Astrolog / Kasım
Giriş Tarihi: 15.9.2021 13:33 Son Güncelleme: 27.9.2021 14:03
SAYI:73

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

Ben diyeyim heyula, sen anla kaos!

Burçların kült figüründen birisiniz, amenna. Ama bu "koçum benim" gazları karşısında bünyenizin cıvıma katsayısı o kadar yüksek ki parfüm olsanız sıkılmazsınız. Güneş'in akrep burcunda 20 Kasım'a kadar ilerlemesi zaten bir gıdım olan aklınızı heyula mertebesine ulaştı racak. Ama şimdi o seküler beyin formasyonunla heyula kelimesinin ne manaya geldiğini bilmediğin için mel mel bakıyorsundur. Anlayacağın dilden konuşayım koçum o zaman. Kaos diyorum kaos! Çaktı n mı? Bu ayın sana kâğıt tabakta sunacağı şey sadece bu. O şans geti receğini düşündüğün at nalını bırak evin duvarına, alnına çaksan fayda yok.

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Macron kafasıyla nereye kadar?

Mantı ğınız her zaman duygularınızın üç kulaç gerisinden geldiği için aslında beyin ölümünüzün gerçekleşti ğini iti raf etmek zorundayım. Ömrünüzü gazetelerdeki burç yorumlarına göre yaşama azminize gıpta duysam da abdestsiz sofuya namazın dayandığı da görülmemişti r. Fransa Cumhurbaşkanı Macron kafasıyla gitmeye devam etti ğiniz sürece bu yılın sonunu zor görürsünüz gibi geliyor. Hâliyle dolunay ışığı gibi görülen bir gerçek var ortada: Zat-ı muhteremlerinizi ne Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ne de türbelere bağladığınız çaputlar kurtarır. Boşuna telaş, dikine traş yani.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

New Age teke zortlatması

Allah'ın ondurmadığını peygamber sopa ile kovarmış. Sizinkisi bu ay o hesap. Kalbi temiz gizli dindarlardan olduğunuzu sadece Buda heykeli önünde yoga yaparken gözlemliyorum bugünlerde. Eh meseleleri böyle gözlerinizi dünya gerçeklerine kapatı p kös kös oturmayı düşünüyorsanız malzeme sıkıntı sı çekmeyeceğinize garanti verebilirim. Bu ay maceraya, felsefi çıkarımlara ve New Age inanç sistemlerine olan ilginizi evinize alacağınız bir dijital platf orm sayesinde artı racaksınız. Edineceğiniz entelektüellik bulunduğunuz ortamda size bir tür teke zortlatması yaşatacağı için bir süre daha ezoterik çıkarsamalarınızla sükse yapmaya devam edeceksiniz. Tadını çıkarın…

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

Enerji içinde, uzaklarda arama

Sert kabuklu olmanın avantajını hisseden ve bu avantajla olur olmaz her konuda saldırganlaşan kişiliğinizin üzerinden silindir geçse düzelmeyeceğinizi idrak etmiş birisi olarak bu ay hakkınızda manipülati f söylemlerde bulunmayacağım. Yekten söyleyeceğim: Merdiven altı ndan geçmemeye, kara kedi görünce yön değişti rmeye ya da evrene poziti f enerji göndermeye ayıracağınız zamanı iki rekat namaza, üç kulhü bir elhama ayırsan bu kadar evhamın olmazdı. Mutasyona uğramış Koronavirüs gibi dolaştı ğınızın bilmem farkında mısınız ama size esaslı bir maneviyat aşısının yapılması şart.

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Okülti zm göbeğinizde yağlanmaya yol açar

Şu sözümü kulağınıza at nalından bir küpe yaparsanız bu ayki tutulma ve retro döngülerinizin olumsuz etkilerini teğet geçebilirsiniz: Sahip olduğunuz özgüven doğru olduğu için işe yaramıyor, işe yaradığı için doğru gibi geliyor. Ama papaz her zaman pilav yemez, yazın bir kenara. Kasım ayında yaşayacağınız tek sıkıntı , okülti zme göstereceğiniz ilgi nedeniyle edineceğiniz rahatlığın yaratacağı transit etkilerin göbeğinizde yağlanmaya yol açması. Her parti külde ti treşen ilahi düşüncenin bilinci eşliğinde evrensel bir inançla çıktı ğınız yolda cascavlak kalma ihti maliniz yüksek. Kılınıza zarar gelsin istemem ama böyle devam edecekseniz de hiç üzülmem.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

Maneviyat feti şisti olmayın

Kalbinizle beyninizin rotasının aynı yöne doğru sabitlenmemiş olması nedeniyle zor günler geçirmeye devam edeceksiniz. Ruhsal temizlik için yoga, meditasyon ya da reiki salonu arayıp içsel huzur peşinde olmanız bir nevi maneviyat feti şisti olduğunuza delalet eder. Reçetem şu: Bir hamama gidip tellağa bir kese yaptı rsanız emin olun hem bedensel temizlik sağlarsınız hem de kuş gibi hafifl ersiniz. Hiç olmazsa tellak kardeşimin o karakter kabuğunuzu keseyle sıyırıp atma şansı var. Kantarın topuzunu bugünlerde fena hâlde kaçırıyorsunuz. Unutmayasınız, parlayan her şey yıldız değildir.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (KASIM 2020)

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)

Nasıl yürüdüğünüze dikkat edin

Hayırdır, yine ayna karşısından ayrılmıyorsunuz. Sizi birileri olduğunuz gibi kabul etmek istedikçe siz bambaşka burçların ve gezegenlerin etkisine giriyorsunuz. Bu ne enaniyet, bu ne kendini bilmezlik, bu ne yaa? Bu ay size iş, aşk, huzur konularında koltuk çıkacak yorumlar yapmaktan vazgeçtim. Ne hâliniz varsa görün! Size sadece Kızılderili Ute Kabilesi'nin şu atasözünü hatırlatacağım. Bu sözü ezberleyip hayat içinde beş kere kullanmanız iflah olmanız için kâfidir: "Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz."

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Üçüncü gözünü değil gözünü dört aç!

Hayatınızı en küçük bir zorlukta doğru bildiğiniz konularda bile çark ederek sağlayan siz akreplerin bilinç düzeyini yükseltmek için çakralarınızı açmaya çalışmanız doğrusu beni güldürüyor. Üçüncü gözünüzü açmak için çaba harcayacağına gözünüzü dört açsanız daha iyi edersiniz. Çünkü bu kafayla giderseniz işten kovulacaksınız bilader. Kendinize "mutluluk" diye seçtiğiniz mantra, santra çizgisini çoktan geçmiş durumda. Siz üçüncü gözünüzü açmaya çalışırken bazı gözü açıklar işteki pozisyonunuzu ele geçirmek üzere. Yarım bıraktığınız işleri toparlayıp bi silkelenmeniz gerekiyor.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Ektiğiniz totemler meyve verecek

Yeni bir ev ve çevre bu ay hayatınıza renk katacak, ektiğiniz totemler meyve verecek. Arkadaş sizin gibi yan gelip yatarak, çaba sarf etmeden "şöyle olursa böyle olacak" diye düşünerek kendisine bir hayat rotası çizen başka bir burç mensubu var mıdır acaba? Sizin durumunuz kutsallaştırmanın yön değiştirmesi diye tarif edebileceğimiz bilimsel bir araştırmanın konusu olabilir ancak. Mahalle baskısından dolayı bastırıp durduğunuz gerçek inancınıza bir an önce dört elle sarılmanız menfaatiniz icabı. Kendi kendinizle tartışmayı bırakıp kendi kendinizle konuşmak sizi düzlüğe çıkaracaktır.

DİKKAFALI OĞLAK
21 Ocak–22 Şubat)

Spiritüal entelektüeller sizi

Ara ara kendinizi ve dindarlığınızı saklayan kişiliğinizi çözmek için bu kez durumunuzu yıldızlara değil apartmanınızın kapıcısı Kemal'e sordum. Meğerse ne mistik seküler bir kişilikmişsiniz yahu! Üç aylık aidatı ve iki aylık yakıt parasını bile ödememişken kendinden menkul bir heterodoks olmuşsunuz da haberim yok. Bana bakın, tepemi attırmayın. Kirli çamaşırlarınızı bırakın dünyanın tüm gezegenlere sergilerim de insan içine çıkamazsınız. Öyle ortalıkta spiritüal entelektüel olarak dolaşıp caka satmakla, tahtaya vurup iyi niyet dilemekle ömür geçmez. Ha cep telefonuna gelen günlük burç yorumu da seni kurtarmaz söyleyeyim.

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Terbiye ve tezkiye lazım

En güvendiğim burçlardansınız ama siz de ne duygusal idealizm, ne yoğun duyarlık, ne empati kalmış! Maddenin esiri olmuşsunuz, içiniz çürümüş. Burnum düştü valla. Kokusu en uzak gezegenden bile duyuluyor. Olayları kendi kontrolünüzün altına almaya çalışmak sizi lider değil kontrol kulesi yapar ancak. Sizin gibi duygusal burçların günde iki doz nefis terbiyesine ve gün aşırı tezkiyeye ihtiyacı var. Ne zaman başlayayım diye sormayın şimdi bana. Çayın saati mi olur, İngiliz misin sen?

BİZE ULAŞIN